Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2019 14:14
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Organizace, kterou spoluzakládal Leonardo DiCaprio, daroval 5 milionů dolarů na záchranu amazonského pralesa

ZAJÍMAVOSTI LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

Plameny se nedaří zkrotit.

Za poslední dny jsme vydali hned několik článků o požárech v Jižní Americe či na Sibiři. Situace je vážná a plameny se nedaří zastavit. Hrozí ekologická katastrofa nevídaných rozměrů. Situaci sleduje celý svět a někteří začali jednat. Leonardo DiCaprio není výjimka, na boj proti ohni v Jižní Americe přispěl částkou 5 000 000 dolarů, informuje CNN.

„Plíce světa“ hoří nepřetržitě už několik týdnů, na vině je především odlesňování, které za brazilského prezidenta Jaira Bolsonara nabralo na síle. On však vinu odmítá a obviňuje charitativní a neziskové organizace, prý účelově zapalují pralesy.

Hercova organizace Earth Alliance se rozhodla věnovat několik milionů na hašení požárů. Peníze poputují do pěti místních organizací, které se problému naplno věnují – Instituto Associação Floresta Protegida (Kayapo), Coordination of the Indigenous Organizations of the Brazilian Amazon (COIAB), Instituto kabu (Kayapo), Instituto Raony (Kayapo) a Instituto Socioambiental (ISA). Organizaci herec založil s filantrop Laurent Powellem Jobsem a Brianem Sheth.

Doporučeno
Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) 25. srpna 2019 18:16

Herec navíc komunikuje i přes sociální sítě. Za poslední dny přidal dvě fotografie. V jedné lidem dává „návod“, co mají dělat, pokud chtějí přispět na boj proti ohni a v druhé děkoval hasičům, kteří neúnavně pracují na záchraně amazonského pralesa.

„Skutečnými hrdiny jsou samozřejmě hasiči. Pracují často pouze s mačetami, vysavači listí a hasicími přístroji... Měli bychom se jim všichni klanět za to, co dělají a za takové peníze – cigarety si musí balit do obyčejného papíru na psaní,“ píše ve statusu

Domů
Sdílet
Diskuse