Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2019 19:23
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

3 nejočekávanější zářijové filmy, které musíš vidět v kině

3 nejočekávanější zářijové filmy, které musíš vidět v kině
Zdroj: Warner
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po blockbusterovém létě přichází již tradičně sušší září.

Blockbusterové léto je definitivně za námi, i když v kalendáři potrvá ještě tři týdny. Můžeme tak zapomenout na miliardové počiny, na druhou stranu se ale dočkají prostoru dramata a komornější filmy. Navíc se blíží oscarová sezóna, takže nás ještě čeká řada kvalitních celovečeráků.

1. To Kapitola 2 – 5. 9. 

Dva roky po premiéře největšího Rkového hororu v dějinách kinematografie (alespoň co se tržeb týče) přináší Warner do kin pokračování (a nemusí být poslední). Dvou a půl hodinový horor bude vyprávět svůj příběh napříč dvěma časovými liniemi (minimálně), kdy se podíváme na dětství Loser's Clubu, ale po většinu stopáže budeme trávit čas s jejich dospělými verzemi (děj se posunul o 27 let).

Jmenovitě ve filmu uvidíme Jamese McAvoye, Jessicu Chastain, Billa Hadera, Jaye Ryana, Isaiaha Mustafu, Jamese Ransona a Andyho Beana. Kromě nich budou přítomni i Bill Skarsgård (Pennywise), Jaeden Martell, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer a Wyatt Oleff jako mladíci z jedničky a další. Za režií stojí Andy Muschietti (It, Mama) a o scénář se postaral Gary Dauberman (It, Annabelle: Creation). Pokud navštívíš kino, čeká tě pravděpodobně nejkrvavější scéna v historii mainstreamového filmu.

 

2. Rambo: Poslední krev – 19. 9.

It bude mít v kinech volnou cestu k vytoužené miliardě na dva týdny. Konkurence se utáhla a prostor dostanou menší filmy. Další „must watch“ počiny dorazí 19. září. Mezi nimi je i (snad) poslední díl Ramba. Stallone v něm bude bojovat proti kartelu, aby našel/pomstil mladou dívku, se kterou má jakýsi vztah. 

Trailery slibují klasický Rambo snímek plný pastí, krve, zabíjení, naštvaného, ale soustředěného Stallona a pár výbuchů. Neočekáváme mnoho, ale doufáme, že se Sly s rolí rozloučí, jak se patří. S Rambem jsme se naposledy setkali v roce 2008 (režie: Sylvester Stallone). Už tehdy nepatřil herec mezi nejmladší hollywoodské představitele, ale dokázal, že na to má.

Zhruba o 11 let později bude muset oprášit své schopnosti, aby zabojoval proti překupníkům s bílým masem. A upoutávka mluví zřetelným jazykem – i ve svém vyšším věku všechny pořádně potrápí. Film režíroval Adrian Grunberg (Get the Gringo) a o scénář se spolu se Sylvesterem postaral Matt Cirulnick (Absentia). Stallonemu bylo v době natáčení neuvěřitelných 72 let (pro srovnání, Arnie natáčel nového Terminátora ve věku 71 let, uff).

3. Ad Astra – 19. 9. 

Ještě před pár týdny či měsíci šlo o nenápadné sci-fi s Bradem Pittem. Kampaň se totiž rozběhla velmi pozdě a dlouho jsme z filmu viděli tak maximálně jeden obrázek. Trailery však slibovaly vynikající sci-fi zážitek odehrávající se i ve vesmíru. Navíc tu máme Pitta, jehož herecký rejstřík dokáže prodat jakoukoliv postavu a film. 

Nedávno navíc dorazily první hodnocení kritiků z Benátek, kde snímek premiéroval. Recenzenti jsou nadšení a na Rottenech už svítí průměrné hodnocení 8,5/10 od 12 kritiků. Zdá se, že máme co do činění s další sci-fi klasikou a úžasným Pittem. Co se samotného příběhu týče, ten se zaměří na odvážného vesmírného inženýra Roye McBridea (Pitt), který se vydá na misi s nejistým koncem. Jeho otec, jehož ve filmu ztvárňuje Tommy Lee Jones, se totiž před zhruba dvaceti lety ztratil na planetě Neptun.

Roy se však při pátrání po otci dostane k odhalení nebezpečí ohrožujícího život na naší planetě. McBride je poslán na svou misi poté, co téměř zahyne během události zvané The Surge. Tento incident je však zdánlivě spojen s tajnou operací, na níž pracoval jeho otec Clifford předtím, než zmizel. Ad Astra ale nebude pouze o hledání otce. Ukázka nám totiž dala velmi jasně najevo, že se dočkáme i akce a jednoho velkého výletu do hlubin vesmíru.

Za režií stojí James Gray (The Lost City of Z), o scénář se postarali Gray a Ethan Grossovi (Fringe), no a kromě výše zmíněných herců se objeví také Ruth Negga, Liv Tyler či Donald Sutherland. Kino je v tomto případě povinností.


Tyto 3 filmy jsou ale jen kousek z programu kin na celý měsíc. Skvělých filmů, tuzemských projektů, dokumentů a mnoho dalšího najdeš i ve svém kině. Pokud tě zajímá kompletní zářijový program, klikej sem.

Domů
Sdílet
Diskuse