Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2019 9:53
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Žena rodila ve věznici 5 hodin, než jí někdo přišel na pomoc. Právníci zveřejnili video

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Před více než rokem porodila žena ve věznici bez pomoci zdravotníků. Syn je v pořádku, video má být výstrahou pro ostatní a důkazem neprofesionality personálu věznice.

Ještě 31. července minulého roku si žena jménem Diana Sanchez prožila v denverské věznici peklo. I přesto, že personál speciálního zdravotního oddělení informovala, že bude rodit, nikdo jí nepomohl. Podle informací Fox News byla vězenkyně nucena přivést dítě na svět sama, neboť zdravotní sestry ji 5 hodin během porodu ignorovaly a nepřišly ji ani zkontrolovat.

Aktuálně byla na zařízení i samotný personál podána žaloba a právníci zveřejnili i video z bezpečnostní kamery bez zvuku. To má být nejen důkazním materiálem, ale i výstrahou do budoucnosti, aby se k podobným případům přistupovalo zodpovědně. Část záznamu ve své reportáži zveřejnila například Markíza.

Doporučeno
Pacientovi v Bratislavě údajně vytrhli jiný zub, než o který požádal Pacientovi v Bratislavě údajně vytrhli jiný zub, než o který požádal 10. května 2019 11:43

Zdravotní personál vešel do cely až v momentě, kdy už bylo dítě skoro na světě, dnes však už víme, že je více než roční chlapec zdravotně v pořádku.

Věznice v Denveru tvrdí, že realizovala vlastní vyšetřování a analyzovala, kde se mohla stát chyba, veřejnost zatím informovat nebude. Z dostupných zdrojů uvedli dozorci za problém, že nemohli vybavit odvoz do nemocnice těhotné ženě včas.

Domů
Sdílet
Diskuse