Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2019 11:17
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

V pokračování hororu Shining se Ewan McGregor vrací do hotelu, kde ho chtěl zavraždit vlastní otec

V pokračování hororu Shining se Ewan McGregor vrací do hotelu, kde ho chtěl zavraždit vlastní otec
Zdroj: Warner Bros. Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Hotel Overlook je nadále pořádně nebezpečným místem.

Od premiéry famózního Kubrickova hororu The Shining (1980) s Jackem Nicholsonem uběhlo už téměř 40 let. Za danou dobu se ze syna spisovatele Jacka Torrance (Nicholson) Dannyho stal dospělý muž, kterého v novince Doctor Sleep ztvárňuje charismatický Ewan McGregor.

Ten má v příběhu snímku Doctor Sleep schopnosti vymykající se běžnému světu. Ve filmu bude bránit jemu podobnou dívku před kultem The True Knot, který loví osoby s nadpřirozenými schopnostmi.

A jak můžeš vidět v čerstvém traileru od Warner Bros., i tentokrát budeme moci nahlédnout do nebezpečného hotelu Overlook, kde se Jack Torrance poté, co přišel o rozum, pokusil zavraždit svou ženu a syna Dannyho.

Znělka hororu The Shinning vyvolává snad v každém nadšenci této klasiky nostalgii, ale dojmy z upoutávky mám zatím poměrně smíšené. Navázat na vynikající Kubrickův počin nebude totiž vůbec jednoduché.

Doctor Sleep režíroval Mike Flanagan (Gerald's Game, Hush, Oculus) a scénář vycházející z knižní předlohy Doctor Sleep (2013) od Stephena Kinga psal společně s Akivem Goldsmanem (A Beautiful Mind, I Am Legend). 

Kromě slavného Ewana McGregora ve filmu uvidíš herce a herečky jako Rebecca Ferguson, Jacob Tremblay, Carl Lumbly, Kyliegh Curran či Bruce Greenwood. Česká premiéra je plánována na 14. listopadu 2019. Další informace se dočteš v tomto vlákně.

Domů
Sdílet
Diskuse