Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2019 17:31
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Přehledné srovnání neomezených tarifů českých operátorů. Který z nich je nejvýhodnější?

TECH
Uložit Uložené

Trojice českých operátorů představila své dlouho očekávané datové balíčky. Podívali jsme se na ně a přinesli detailní a přehledné srovnání jejich nabídek a toho, na co si dát pozor.

Čeští operátoři se konečně otevřeli nabídkám neomezených tarifů. Po dlouhém zdráhání, kdy tuzemská data patřila k jedněm z nejdražších v Evropě, se rozhodli představit své neomezené balíčky, přičemž jako první s tímto trendem přišel T-Mobile, který v rámci své marketingové akce nabídl zákazníkům neomezená data zadarmo na celé léto.

V neomezené nabídce ho následoval Vodafone a po dvou měsících také O2. Konkurenční boj se tak vyostřuje – brzy má být schválena novela zákona, která zákazníkům umožní přejít k jinému operátorovi za čtyřikrát nižší pokutu než v současnosti, stále častěji se navíc hovoří o čtvrtém operátorovi, tedy nové svěží konkurenci.

To už je pro operátory dostatečný argument k tomu, aby se svou nabídkou začali něco dělat.

Přehledné srovnání neomezených tarifů českých operátorů. Který je nejvýhodnější?
Přehledné srovnání neomezených tarifů českých operátorů. Který je nejvýhodnější?

Zatímco donedávna byla hlavní nabídka tarifů jednotlivých operátorů velmi podobná a dala se tak poměrně lehce srovnat, s neomezenými tarify se tento zvyk mění. Podmínky má každý nastaveny dle jiných parametrů, je proto komplikované se v nich vyznat.

Důkladně jsem prošel podrobné a vyčerpávající podmínky u každého operátora a připravil několik co nejjednodušších tabulek a rad, na co si u každého tarifu dát pozor.

Protože, i když neomezená volání a SMS v rámci tarifů jsou skutečně neomezená, u dat vzniká hned několik omezení, která na první pohled nemusí být jasná. Jde o to, jaký kompromis bude chtít zákazník podstoupit. Pojďme se na ně podívat.

Doporučeno
Nokia 5110, 3310, RAZR V3 nebo T610i – jaké přelomové telefony jsme v Česku používali? Některé z nich tehdy stály i 40 tisíc korun! Nokia 5110, 3310, RAZR V3 nebo T610i – jaké přelomové telefony jsme v Česku používali? Některé z nich tehdy stály i 40 tisíc korun! 17. prosince 2017 14:08

Přehledné srovnání neomezených tarifů českých operátorů. Který je nejvýhodnější?
Přehledné srovnání neomezených tarifů českých operátorů. Který je nejvýhodnější?

Operátor O2 přišel s nabídkou neomezených tarifů jako poslední, jeho balíčky začaly platit teprve od 16. září. Nabídku má poměrně přehlednou. Jednotlivé tarify jsou odstupňovány podle maximální rychlosti připojení, což je vlastně ono omezení tohoto neomezeného tarifu. 

Varianta 5 Mb/s možná bude dostačovat pro nejzákladnější využívání internetu, ale například na přehrávání videí v nejvyšší kvalitě je nedostačující. Podle O2 je nejvíce oblíbeným tarifem až další rychlostní stupeň, tedy NEO Stříbrný s již velmi dobře využitelnými 20 Mb/s. 

O2 tuto nevýhodu chytře využívá a zákazníkům nabízí jednorázové zrychlení 2 GB dat na maximální rychlost (tedy 300 Mb/s) za 249 Kč.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 69220 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse