Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
18. září 2019 10:46
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Kdo je bratr Billie Eilish a proč je nejdůležitější osobou v její kariéře?

HUDBA
Uložit Uložené

Málokdo ví, že Finneas O’Connell stojí za jedním z nejprodávanějších alb roku 2019 a pravidelně kryje záda na pódiu své mladší sestře, která za jediný rok pobláznila celou planetu.

Billie Eilish je v současnosti suverénně nejrychleji stoupající popovou hvězdou na planetě. Málokdo však ví, že za jejím úspěchem nestojí početný tým manažerů v oblecích a ani obrovský mediální dům, který by jí psal texty, produkoval hudbu a nutil ji tvořit hity na míru pro fanoušky. Ve skutečnosti je to přesně opačně.

Doporučeno
Falešné vstupenky a přespávání před O2 arenou kvůli nejlepším místům. Jak Billie Eilish rozplakala tisíce českých fanousků? Falešné vstupenky a přespávání před O2 arenou kvůli nejlepším místům. Jak Billie Eilish rozplakala tisíce českých fanousků? 22. srpna 2019 13:58

Samotná zpěvačka i v otevřeném rozhovoru pro Rolling Stone prozradila, že sice dostala možnost tvořit po boku studovaného starého pána, který ví, jak prorazit v popovém hudebním průmyslu, nikdy se ale při tom necítila komfortně a bylo jí to proti srsti. Ti s větším rozhledem už vědí, že Billie Eilish nahrála své debutové album v dětském pokoji, na posteli mezi polštáři a v sedě. 

Důležité však je, že při tom nebyla sama. Po celou dobu od začátku její kariéry má u sebe svého o 5 let staršího bratra, který má více hudební praxe, ale o to méně pozornosti veřejnosti.

Kto je brat Billie Eilish a prečo je kľúčovou osobou v jej kariére?
Kto je brat Billie Eilish a prečo je kľúčovou osobou v jej kariére? Zdroj: finneas/IG

Finneas O'Connell je producentem a skladatelem. Je zároveň tím, kdo kryje své sestře záda na každém živém vystoupení přímo na pódiu na živých nástrojích, ale i tak potřebuje pro vstup do místnosti na převlečení backstage pásku, protože jeho tvář nikdo nezná. Sice stojí za jedním z nejprodávanějších alb roku, nikdo v kavárně ale od něj podpis nechce, píše The Wall Street Journal.

Doporučeno
Billie Eilish se rozplakala a utekla z pódia, koncert ukončila předčasně. Fanoušci zpěvačku podrželi Billie Eilish se rozplakala a utekla z pódia, koncert ukončila předčasně. Fanoušci zpěvačku podrželi 11. září 2019 12:03

22letý Finneas ale přeci jen dostal možnost díky spolupráci se svou sestrou hudbu tvořit i sólově a dokonce spolupracuje s populárními kolegy. Ve studiu tráví čas s dvojicí John Legend a Camila Cabello, zájem o jeho instrumentální schopnosti projevil i Sam Smith. 

Na jeho adresu se pro WSJ vyjádřila i samotná Billie: „Finneas je nejtalentovanější osoba na světě, kterou jsem kdy potkala. Je velmi rychlý, až příliš, což je vlastně otravné. To, jak přemýšlí. Vždy jsem ho považovala za unikátního a inspirativního. Je hlavním důvodem, proč jsem chtěla začít dělat hudbu,“ prozradila zpěvačka.

Kto je brat Billie Eilish a prečo je kľúčovou osobou v jej kariére?
Kto je brat Billie Eilish a prečo je kľúčovou osobou v jej kariére? Zdroj: finneas/IG

22letý O'Connell sice pracuje na vlastní kariéře a daří se mu získávat alespoň pár milionů zhlédnutí na YouTube, ale pořád je a má v plánu nadále zůstat velkou oporou své sestře. V rámci turné i přípravy nových skladeb. Dodává, že právě jejich společná chemie tvoří největší hity: „Kdyby začala psát výhradně vlastní věci, které by byly 100 % od ní, absolutně bych ji podpořil. Pravdou je, že nejlepší části alba jsou ty, které jsme vytvořili spolu.“

Jde o netradiční souhru, už jen z toho důvodu, že sourozenci nepotřebují k vytvoření zásadních děl ani luxusně vybavená studia. Další skutečností je, že dokáží tvořit hudbu, která mění fanouškům životy už v tak mladém věku. Finneas má jasno v tom, že důvodem je také skutečnost, že se on sám věnuje hraní na nástroje více než polovinu svého života. Aktuálně skládá skladby hlavně pro klavír, basu a kytaru.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš Billie Eilish? KVÍZ: Jak dobře znáš Billie Eilish? 20. srpna 2019 12:33

Pravdou zůstává, že v dnešní době jsou zvukové karty a jiné nástroje podstatně dostupnější a řada hitů vzniká ve vilách, kde se interpreti setkávají. Ani projekty Kanyeho Westa z Wyomingu či hit Old Town Road od Lil Nas Xe nebyly vytvořeny v profesionálních studiích. Pro Finnease a Billie Eilish je to však celé v první řadě o tom, aby se cítili komfortně.

Domů
Sdílet
Diskuse