Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2019 18:10
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Česko, zapal svíčku za Karla Gotta, vybízí nové facebookové události

ZAJÍMAVOSTI KAREL GOTT
Uložit Uložené

Smrt zpěváka Karla Gotta hluboce zasáhla Českou republiku. Lidé ze všech koutů země proto zapalují svíčky k uctění jeho památky.

Celá země truchlí nad ztrátou jedinečného hlasu Karla Gotta. Osmdesátiletý zpěvák podlehl 1. října 2019 zákeřné nemoci. Odešel důstojně a v klidu rodinného kruhu. Zanechal za sebou spoustu světových hitů, které poslední tři dny zní éterem ve smyčce. Lidé však nejenže poslouchají jeho tvorbu, ale snaží se uctít jeho památku i zapálením svíček, které se po celé zemi organizují hromadně.

Doporučeno
Vzpomínka na mistra. Karel Gott a jeho největší hity Vzpomínka na mistra. Karel Gott a jeho největší hity 2. října 2019 12:43

„Naší poctu a úctu si pan Mistr od nás všech lidí skutečně zaslouží, vždyť nám všem vstoupil do domovů i života tím nejlepším způsobem, jak jen to lze, proto prosím o zveřejnění mé výzvy za nás, všechny lidi v Česku,“ uvedla organizátorka Hana Kacbudová do včerejší facebookové události Česko, zapal svíčku za Karla Gotta, která čítala 1700 zúčastněných. Podobnou akci uspořádalo i brněnské Rádio Krokodýl, jíž se zúčastnilo na 5100 fanoušků.

Doporučeno
Vláda kvůli úmrtí Karla Gotta vyhlásila státní smutek. V případě souhlasu rodiny zajistí státní pohřeb Vláda kvůli úmrtí Karla Gotta vyhlásila státní smutek. V případě souhlasu rodiny zajistí státní pohřeb 2. října 2019 16:41

Podobné akce pokračují i dnes. Například v Opavě uctí Karla Gotta skrze akci Zapálení Svíček Za Karla Gotta.

Domů
Sdílet
Diskuse