Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2019 9:38
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

V Praze se objevila modrá opice se zlatými varlaty. Chodí se s ní fotit turisté z celého světa

V Praze se objevila modrá opice se zlatými varlaty. Chodí se s ní fotit turisté z celého světa
KULTURA UMĚNÍ
Uložit Uložené

Na náměstí Miloše Formana je socha opice s obrovskými zlatými varlaty. Udivuje kolemjdoucí turisty, kteří se s ní nadšeně fotí.

Před pražským hotelem InterContinetal na náměstí Miloše Formana se objevila socha modré opice. Má znázorňovat slavného King Konga, ale více než pouhá filmová podobnost zaujme to, co má ležící zvíře vymodelováno mezi nohama. Ze sochy totiž ční výrazná zlatá varlata.  

Zajímavá socha poutá pozornost a údiv kolemjdoucích. Turisté z celého světa se s ní fotí a obrázky pak postují na sociální sítě, případně si zlatou část opičákova těla ohmatávají pro štěstí

Doporučeno
Jak se dělá špinavý byznys v centru Prahy: Kolik za hodinu vydělají trápením hadů a holubů a skákáním v medvědím kostýmu? Jak se dělá špinavý byznys v centru Prahy: Kolik za hodinu vydělají trápením hadů a holubů a skákáním v medvědím kostýmu? 29. dubna 2019 16:05

V Praze se objevila modrá opice se zlatými varlaty. Chodí se s ní fotit turisté z celého světa
Zdroj: Tony Havlík

Socha od Denise Defrancesca nazvaná KING KONG BALLS se na tomto místě objevila v rámci Sculpture Line 2019, která umisťuje zajímavé sochy do veřejného prostoru. Kromě České republiky je festival i v Německu, Lucembursku a Itálii a jen u nás probíhá v jedenácti městech. 

Původní dvoumetrová verze sochy byla představena již v roce 2017 na Biennale v Benátkách, pro veřejný prostor došlo ke zvětšení na pět metrů. Sáhnout si pro štěstí na King Kongova varlata bude možné v Praze zřejmě do Vánoc, pak se socha nejspíše přesune buď do newyorkského Central parku nebo na výstavu do Paříže.

„Koule Konga, Pohled Krále, Pauza pro diváky… Mezi troufalostí a lhostejností, jistá myšlenka svobody zalitá do bronzu… Tvořit a nechat je povídat. Ti, kteří uvidí jen jeho atributy, nic neviděli, nic nepochopili… Velké odhalení s cílem potrápit konformisty… oklamat hlupáky… Úsměv, který vytušíme,“ píší na oficiálních stránkách o této soše.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Galina (@beindulgent),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nadenka (@nadenkakiss),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Константин (@roadbike1224),

Domů
Sdílet
Diskuse