Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2019 16:52
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Katy Perry odmítá zaplatit skoro 3 miliony dolarů za zkopírovanou melodii hitu Dark Horse. Proti rozsudku se odvolala

HUDBA
Uložit Uložené

Zdá se, že slavná zpěvačka chce bojovat za spravedlnost.

Ještě v červenci 2019 soud rozhodl, že zpěvačka Katy Perry a její vydavatelství Capital Records musí zaplatit křesťanskému raperovi 2,78 milionu dolarů za to, že zkopírovali melodii jeho písně a použili ji v hitu Dark Horse. Skladba populární zpěvačky zaznamenala již více než 2,6 miliardy zhlédnutí na YouTube, a tak si Marcus Gray nárokoval za ukradení 16sekundové smyčky škodu v ještě větší výšce.

Doporučeno
Katy Perry svůj největší hit ukradla křesťanskému raperovi. Vydělala 41 milionů, původní autor dostane jen malou část Katy Perry svůj největší hit ukradla křesťanskému raperovi. Vydělala 41 milionů, původní autor dostane jen malou část 2. srpna 2019 15:42

Během procesu v Los Angeles se rozhodlo, že Gray, přezdívaný také jako Flame, má skutečně pravdu a popová hvězda, resp. její produkční tým zkopírovali skladbu Joyful Noise z roku 2009.

Katy Perry se proti rozsudku odvolala a její právníci podali námitku s tím, že podle nich neexistuje dostatek důkazů na to, aby mohl soud rozhodnout v jejich neprospěch, informuje Billboard. Opět opakují argument, že se v obou skladbách podobá pouze několik malých elementů a taky považují za důležité, že původní autor svůj beat nikdy oficiálně nezaregistroval. Obžaloba také podle nich neprokázala, že v době vzniku Dark Horse existoval přístup ke skladbě Joyful Noise.

Jako problém vidí právníci Katy Perry i skutečnost, že neexistuje možnost, jak vypočítat, kolik skladba vydělala. Tím pádem považují za nemožné vypočítat částku, kterou by měli zaplatit. Taky zpochybňují i ​​profesionalitu hudebníka, který vypracoval odborný posudek. Právní tým žádá soud, aby odmítl původní rozsudek a začal nové jednání nebo snížil požadovanou částku.

Domů
Sdílet
Diskuse