Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2019 15:22
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Měsíční děťátko s HIV odmítlo 10 rodin. Nakonec se ho ujal homosexuální pár

BLOG
Uložit Uložené

Zdravotní problémy byly překážkou, kterou nedokázalo překonat deset párů.

Podvyživené měsíční miminko, které se narodilo s HIV, odmítlo deset potenciálních rodin. Dítě si nakonec adoptoval homosexuální pár, píše portál Out. Damian Pighin a Ariel Vijarra z Argentiny byli prvním párem, který se oženil v Santa Fe. Postupem času začali zvažovat, že společně vychovají dítě, což se jim dlouhé tři roky nedařilo.

Po dané době si nakonec v roce 2014 osvojili měsíční Olivii. Poté, co si dítě vzali domů, měla začít Olivia postupně nabírat váhu a její zdravotní stav se stále více zlepšoval.

Doporučeno
Lucia s Katkou vychovávají dvojčata: Některé heterosexuální páry děti zanedbávají, ale nikdo jim netvrdí, že nejsou pravá rodina Lucia s Katkou vychovávají dvojčata: Některé heterosexuální páry děti zanedbávají, ale nikdo jim netvrdí, že nejsou pravá rodina 10. července 2019 16:43

Po několika letech doktoři rodině oznámili, že v krvi Olivie nedokázali najít virus HIV. V průběhu října dovrší Olivia 5. rok svého života, podobně jako její sestra Victoria, narozená v únoru stejného roku, kterou si Damian a Ariel adoptovali o něco později.

Podle Unilad Ariel a Damien pracují pro nevládní organizaci Acunar Familias, která pomáhá rodičům adoptovat nechtěné děti. V současnosti na HIV neexistuje žádný lék, lékaři ale dokážou v těle pacienta snížit množství viru. Tímto způsobem se může osoba dostat do stavu, kdy podobně jako v případě Olivie, není virus identifikovatelný pomocí odběru krve, píší Medical News Today.

Domů
Sdílet
Diskuse