Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2019 18:38
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Muž se narodil s devíti prsty na noze. Operaci kvůli rodičům odkládal až do 21 let

NEWS ČÍNA
Uložit Uložené

Rodiče totiž byli pověrčiví a handicapu považovali za dar.

Doktoři v Číně provedli neobvyklou operaci, informuje Lad Bible. Pacient jménem Ajun se totiž narodil s devíti prsty na levé noze, díky čemuž prý například od svých 10 let nemohl nosit sandály a ani randit s opačným pohlavím, neboť se za svůj handicap styděl.

Život mu neusnadnili ani vlastní rodiče, kteří v minulosti jakékoli operace odmítali. Synův stav totiž považovali za „dar z nebes“.

„Byli pověrčiví, nechtěli se tím tedy zabývat. Mysleli si, že pokud by to opravdu vypadalo tak hrozně, mohl jsem to prostě zakrývat botami,“ cituje muže web.

Doporučeno
V Polsku se narodilo zmutované tele. Dvouhlavé zvíře pochází z místní farmy V Polsku se narodilo zmutované tele. Dvouhlavé zvíře pochází z místní farmy 29. června 2018 11:49

„Je velmi neobvyklé vidět, že se taková neobvyklá deformace u 21letého muže dosud neléčila,“ dodává mužův ošetřující lékař Wu Xiang.

Lékaři se nakonec nerozhodli pouze pro jednoduché odstranění přebytečných čtyř prstů. Namísto toho prsty posunuli tak, aby z nejpřirozenějšího prstu vytvořili nový palec na vnější straně.

S výsledkem je prý pacient velmi spokojen, ačkoli se z nemocnice dostane až za několik týdnů.

Doktor Wu upozorňuje, že podobné operace by měly být prováděny mezi prvním až šestým rokem života. Malým pacientům odstranění nebo zredukování problémů pomůže i psychicky, ještě než přijdou do konfrontace s ostatními dětmi ve škole.

Domů
Sdílet
Diskuse