Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2018 11:49
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V Polsku se narodilo zmutované tele. Dvouhlavé zvíře pochází z místní farmy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Polsko je rodištěm zajímavého genetického mutanta.

Příroda se nám někdy postará o opravdu zvláštní situace a jednu z nich musela nepochybně prožívat i polská farmářka, když se v její péči narodilo skutečně pozoruhodné zvíře. Na internet se vyrojily fotografie z farmy v Polsku, kde se nachází novorozené dvouhlavé telátko.

Dvouhlaví tvorové se na svět mohou dostat dvěma způsoby: v prvním se embryo rozdělí takovým způsobem, že v jedné části zůstane spojené, ale vytvoří dva různé plody; v druhém případě je zodpovědný gen starající se o velikost hlavy. V případě poškození může být klidně výsledkem nadměrně velká hlava, či dokonce dvouhlavý tvor. Ani jeden případ však zdaleka není běžný.

Jak oznámila samotná farmářka Karolina Szarowska, telátko už zemřelo. Přišlo ze čtvrtého porodu. Vícehlavá zvířata v přírodě jsou vždy velkou novinkou, zatím jsme viděli například dvouhlavé hady či netopýry, dokonce i ve volné přírodě.

Domů
Sdílet
Diskuse