Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2019 10:47
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Co už víme o novém albu Kontrafaktu? Za několik dní to celé vypukne

HUDBA
Uložit Uložené

Shrnuli jsme všechny dostupné informace o nejočekávanějším slovenském rapovém počinu posledních let.

Rytmus, Ego a Anys se aktuálně naplno věnují přípravám dalšího společného projektu Kontrafaktu, který má datum vydání naplánovaný na 1. prosince 2019. Toto datum by mělo být označením pro moment, kdy budou kluci odesílat všechny předobjednávky. Je skoro jisté, že ti, kteří si album pořídí dříve, budou mít výhodu exkluzivity a na Spotify či Apple Music se skladby objeví později.

V posledních dnech jsme velmi pozorně sledovali sociální sítě členů Kontrafaktu, abychom nyní mohli přinést shrnutí a aktuální situaci několik týdnů před oficiálním releasem suverénně nejočekávanějšího nosiče posledních let s názvem Real Newz

Album Navždy z roku 2013, i všechny předchozí společné projekty se vyznačovaly tím, že dokázaly velmi trefně zmapovat dobu, ve které vyšly a zároveň vytyčily směr pro všechny ostatní na následující roky. Něco podobného sice očekáváme i nyní, s velmi velkou pravděpodobností se ale dočkáme podstatně více odkazů a referencí na minulost.

Doporučeno
Nejdražší a nejvelkolepější vystoupení ve slovenském rapu: Rytmus se symfonickým orchestrem opět přepisoval rekordy (Report) Nejdražší a nejvelkolepější vystoupení ve slovenském rapu: Rytmus se symfonickým orchestrem opět přepisoval rekordy (Report) 23. září 2019 17:57

Nahrává se u Ega, rapovat bude i Anys

Ačkoliv původně začalo nahrávání u Romana Zámožného, aktuálně se trojice přesunula k Egovi domů. Rytmus před několika dny zveřejnil na instagramových příbězích, jak tráví čas právě tam. Poukazoval na to, že mohou album tvořit v pohodlí a pantoflích, a tak je jasné, že v tomto případě dostal přednost komfort.

Ještě zajímavější je fakt, že jsme na videu viděli za mikrofonem se sluchátky na uších stát i Anyse, který je známý jako DJ a producent. V rámci tvorby alb Kontrafaktu měl vždy exekutivní funkci, tentokrát můžeme očekávat i sloku nebo minimálně adlib. Více informací mimochodem najdeš i na instagramovém profilu @kontrafakt_realnewz, který kluci spravují a promují na něm album.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Neska nahraté dve skladby #KontrafaktRealNewzDecember

Príspevok, ktorý zdieľa kontrafakt_realnewz (@kontrafakt_realnewz),

Merch a křty jsou připraveny

Důkaz, že se Ego, Rytmus a Anys věnují výhradně přípravám kolem alba, je také skutečnost, že vidíme reálné kontury doprovodných záležitostí. Na sociálních sítích se již objevilo několik fotografií nového merche, který bude dostupný v bílé i červené verzi – jde o barvy, které by měly doprovázet samotný cover, resp. grafickou identitu.

Čo už vieme o novom albume Kontrafaktu? O niekoľko dní to celé vypukne
Čo už vieme o novom albume Kontrafaktu? O niekoľko dní to celé vypukne

Pracuje se také na přípravě dvou obrovských křtů. 26. prosince nás čeká bratislavský v Inchebě a dva dny na to 28. prosince i v pražském Fóru Karlín. Vstupenky jsou stále dostupné v předprodeji, očekáváme ale, že se do začátku show vyprodají, a tak doporučujeme pospíšit si s nákupem. 

Pokud jsi pozorně četl naši nedávnou reportáž s Rytmusovým vystoupením se symfonickým orchestrem, tak už pravděpodobně víš, že Patrik společně s režisérem Rolandem Wranikem chystají ještě něco většího. A my se domníváme, že oba mají na mysli avizované křty alba Real Newz. Nedávno se také setkali, což nás v názoru jen utvrzuje.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa kontrafakt_realnewz (@kontrafakt_realnewz),

Brzy vyjde klip a spustí se předprodej

Pár dní. Přesně takto specifikovali kluci dobu, kterou strávíme čekáním na spuštění předprodeje. Zároveň by měl světlo světa spatřit i videoklip. Včera Ego s Rytmusem absolvovali i profesionální focení, a tak se můžeme domnívat, že to bylo právě v souvislosti s bookletem k nosiči.

Domů
Sdílet
Diskuse