Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2019 15:18
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Kvôli silnému sneženiu vo Francúzsku zomrel človek. Viac ako 300-tisíc domácností je bez elektriny

NEWS
Uložit Uložené

Za 24 hodín napadlo viac ako 30 centimetrov snehu.

Oblasť juhovýchodného Francúzska včera v noci zasiahli mohutné snehové zrážky. Prírodná kalamita si dokonca vyžiadala jeden ľudský život. Okrem toho vo vyše 300-tisíc domácnostiach nefunguje elektrina. O situácii informuje CNA.

O život prišiel 63-ročný muž vo francúzskom departemente Isère po tom, čo na neho spadol snehom zavalený strom. Vypomstilo sa mu to, že chcel drevinám pomôcť očistiť ich od mohutnej bielej pokrývky. 

V najvyšších častiach v blízkosti Álp za necelých 24 hodín napadlo viac ako 30 centimetrov snehu. Energetická spoločnosť Enedis potvrdila, že viac ako 300-tisíc domácností má výpadok elektriny. Ide o závažnú situáciu, pretože silné sneženie je koncentrované v jednej oblasti, kde poškodilo elektrické vedenie a spôsobilo skraty.

Sťažené podmienky sa týkajú aj železničnej či cestnej dopravy. Na pozemných komunikáciách či koľajniciach sa totiž nachádzajú popadané stromy a konáre. Mnohé spoje boli kvôli technickým problémom zrušené a cestujúci dostali náhradné ubytovanie v hoteloch. Ochromené je tiež letisko v Lyone, kde napadlo až 15 cm snehu. Po oteplení hrozia záplavy.

Domů
Sdílet
Diskuse