Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2019 11:33
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Zápasnice MMA zkolabovala v ringu, po převozu do nemocnice zemřela na poranění hlavy

SPORT
Uložit Uložené

26letá bojovnice podlehla poraněním hlavy a mozku.

26letá Saeideh Aletaha přišla o život krátce poté, co během amatérského zápasu MMA v rámci turnaje Fast and Furious Fight Series utrpěla poranění hlavy, informuje BBC.

Podle dostupných informací od svědků pro ni souboj nedopadl dobře, když se nedokázala ubránit tvrdým úderům a okamžitě po jeho konci musela být převezena do nemocnice ve městě Southampton na jihu Anglie.

Doporučeno
Vémola žádá odvetu, Attila Végh si užívá snídani do postele. Jak tráví bojovníci MMA chvíle po zápase století? Vémola žádá odvetu, Attila Végh si užívá snídani do postele. Jak tráví bojovníci MMA chvíle po zápase století? 12. listopadu 2019 16:06

Ještě v ten samý den zraněním podlehla. Policie okamžitě zahájila vyšetřování, ale vzhledem k tomu, že žena podepsala dokumenty, ve kterých se píše, že může utrpět i vážná a nepředvídaná zranění, jde podle všeho jen o formalitu. 

„Všichni soutěžící jsou připraveni na to, že se mohou zranit a tato situace není něčím, co se nedá předpokládat v 99,9 % případů,“ komentují nešťastnou událost organizátoři turnaje. „Může se to stát, a proto se snažíme vytvořit co nejbezpečnější prostředí, jehož součástí jsou před a pozápasoví ošetření a celkové medicínské zastřešení,“ dodávají. 

V posledních měsících při profesionálních i amatérských zápasech přišlo o život několik zápasníků. Jen před pár týdny upadl do kómatu Patrick Day, po operaci kvůli krvácení do mozku ale zemřel. V červenci tohoto roku zemřel v ringu boxer Maxim Dadašev, taktéž kvůli krvácení do mozku.

Doporučeno
10 nejlepších zápasů Karlose „Terminátora“ Vémoly 10 nejlepších zápasů Karlose „Terminátora“ Vémoly 7. listopadu 2019 21:38
Domů
Sdílet
Diskuse