Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2019 10:40
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Jozef Kabaň hlásí velkolepý návrat, stane se šéfdesignérem značky Volkswagen!

Jozef Kabaň hlásí velkolepý návrat, stane se šéfdesignérem značky Volkswagen!
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/search/?filter%5Bsearch%5D=kabaň" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Na novou pozici nastoupí už v lednu.

Jozef Kabaň má za sebou relativně turbulentní období, se kterým se váže množství otazníků. Asi tak bychom mohli charakterizovat poslední roky působení slovenského designéra.

Začátkem roku 2017 jsme se totiž dozvěděli, že opouští post šéfdesignéra značky Škoda a přesouvá se do BMW. V roce 2019 následně obletěla svět zpráva, že rodák z Námestova v BMW nakonec končí a začíná působit v značce Rolls-Royce. Nicméně, uběhlo jen několik měsíců a z dosud nezjištěných příčin úspěšný designér odchází i od této automobilky. O to více překvapující je horká aktualita, která říká, že Jozef Kabaň se stane šéfdesignér značky Volkswagen.

kaban volkswagen
kaban volkswagen Zdroj: https://www.skoda-storyboard.com/en/search/?filter%5Bsearch%5D=kabaň

Jde tak o velkolepý návrat, neboť v německém koncernu Volkswagen Slovák působil dlouhá léta. Podle nejnovějších informací by Jozef Kabaň měl nastoupit na post šéfdesignéra značky VW v lednu 2020. Na tomto postu vystřídá Klause Bischoffa, který nahradí Michaela Mauera a stane se šéfdesignérem celého koncernu Volkswagen Group. Pro úplnost dodejme, že Michael Mauer své pole působení zaměří už výhradně na značku Porsche.

Doporučeno
Elektrické Audi dostalo update. E-tron má větší dojezd, novou verzi a sportovní paket Elektrické Audi dostalo update. E-tron má větší dojezd, novou verzi a sportovní paket 1. prosince 2019 9:13

Jozef Kabaň bude mít tedy plné ruce práce, protože portfolio značky Volkswagen je širší než kdykoli předtím – po stránce nabízených modelů, a tedy celkové odpovědnosti, se jeho nová pozice nedá ani přirovnat k dosavadnímu působení v Rolls-Royce. Až za několik let uvidíme, jaké kontury dostanou pod jeho vedením zejména modely jako Golf či Passat a zda se renomovanému designérovi podaří zaznamenat stejný úspěch jako tomu bylo v případě „jeho“ modelů značky Škoda. Tak či onak, držíme mu palce!

Domů
Sdílet
Diskuse