Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2019 9:13
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Elektrické Audi dostalo update. E-tron má větší dojezd, novou verzi a sportovní paket

Elektrické Audi dostalo update. E-tron má větší dojezd, novou verzi a sportovní paket
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/better-efficiency-and-longer-range-technical-update-for-the-audi-e-tron-12382" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audi-mediacenter.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Do nabídky se začlenila varianta 50 quattro.

Před pár dny si na autosalonu v Los Angeles střihlo světovou premiéru další elektrické SUV od Audi. Tedy, abychom byli přesnější, jde od atraktivnější variantu jinak dobře známého modelu e-tron. Jak jsme tě informovali v samotném článku, zajímavostí bylo, že i když e-tron Sportback sdílí identickou techniku, dojezd byl o poznání větší.

Samozřejmě, do nemalé míry za to může lepší aerodynamika, nyní se ale dozvídáme, že nemalých zlepšení se dočkal i klasický e-tron. Audi uvádí, že vylepšená verze nabízí dojezd na úrovni až 436 kilometrů (dle metodiky WLTP), což je o 26 kilometrů více než dosud a zároveň o 10 kilometrů méně než e-tron Sportback.

Doporučeno
Porsche chce 500 dolarů za sportovně znějící MP3ku. Elektromobil Taycan ji bude hrát do exteriéru Porsche chce 500 dolarů za sportovně znějící MP3ku. Elektromobil Taycan ji bude hrát do exteriéru 17. září 2019 7:35

Za lepším údajem je třeba hledat větší softwarovou optimalizaci a efektivnost – vývojáři snížili zbytkový brzdný moment, čímž celá elektrická soustava a její rekuperace může fungovat ještě hospodárněji. Zároveň se zvýšila i kapacita baterie – nadále platí, že její kapacita je 95 kWh, místo dosud využitelných 83,6 kWh však lze nově počítat až s 86,5 kWh.

Elektrické Audi dostalo update. E-tron má väčší dojazd, novú verziu a športový paket
Elektrické Audi dostalo update. E-tron má väčší dojazd, novú verziu a športový paket Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Po stránce pohonného ústrojí se nic nemění, na výběr už budou ale dvě verze – 50 quattro a 55 quattro. Silnější provedení má 2 asynchronní elektromotory se společným výkonem 265 kW / 360 koní a 560 Nm. K dispozici je však krátkodobý Boost, díky kterému se na přibližně 8 sekund dostaví až 300 kW / 408 koní a 664 Nm. Systém podporuje až 150 kW nabíjení, přičemž akcelerace z 0 na 100 km/h je na úrovni 5,7 sekundy.

Padesátková verze má výkon „jen“ 230 kW / 312 koní a 540 N.m, zatímco o 120 kilogramů lehčí baterie má kapacitu „jen“ 71 kWh (64,7 kWh využitelných). Tato verze pokoří stovku za 6,8 sekundy. Závěrem dodejme, že do nabídky se zároveň začleňuje i optický sportovní paket S-line, který dostal po vzoru Sportback sportovnější nárazníky a blatníky lakované v barvě karoserie.

Domů
Sdílet
Diskuse