Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2019 7:35
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Porsche chce 500 dolarů za sportovně znějící MP3ku. Elektromobil Taycan ji bude hrát do exteriéru

TECH
Uložit Uložené

Nové elektromobily musí vydávat zvuk kvůli bezpečnosti chodců.

Německé automobilky jsou často kritizovány za to, že zákazníkům v základní výbavě nabídnou tzv. holé, bosé auto a za každý prvek navíc si pak nechají pořádně zaplatit. V nabídce bazarů si už určitě nějaké BMW nebo Audi s plastovým volantem a jen tím nejmenším možným displejem infotainmentu viděl i ty.

Porsche nyní tento předsudek dotáhlo do dokonalosti. Podle nařízení Evropské unie musí každý nově prodaný elektromobil vydávat alespoň nějaký zvuk v nízké rychlosti nebo při couvání, aby na svůj pohyb upozorňoval kolemjdoucí chodce.

Porsche si pýta 500 dolárov za športovo znejúcu MP3-ku v novom Taycane. Elektromobil ju bude hrať do exteriéru
Porsche si pýta 500 dolárov za športovo znejúcu MP3-ku v novom Taycane. Elektromobil ju bude hrať do exteriéru Zdroj: Porsche.com

Bude to pochopitelně dělat i nový Taycan a podle webu Electrek.co si dokonce zákazníci budou moci připlatit za to, aby supervýkonný elektromobil při jízdě přes venkovní reproduktory vyluzoval ještě dynamičtější tóny.

Doporučeno
Pátrali jsme, jak žijí lidé bez domova na východě Slovenska a narazili jsme na les, kam se chodí za sexem Pátrali jsme, jak žijí lidé bez domova na východě Slovenska a narazili jsme na les, kam se chodí za sexem 13. září 2019 14:53

V online konfigurátoru auta tak najdeme položku Porsche Electric Sport Sound, ale možná tě překvpí, že stuttgartské výrobce si za speciální MP3 řekne rovných 500 dolarů.

Porsche si pýta 500 dolárov za športovo znejúcu MP3-ku v novom Taycane. Elektromobil ju bude hrať do exteriéru
Porsche si pýta 500 dolárov za športovo znejúcu MP3-ku v novom Taycane. Elektromobil ju bude hrať do exteriéru Zdroj: cc.porsche.com

Electrek.co upozorňuje, že příplatek neznamená žádnou hardwarovou změnu, jelikož externí reproduktory bude mít kvůli evropské regulaci Taycan tak či tak. Podle něj se opravdu mění jen konkrétní zvuk.

No, ve srovnání s více než 6 tisíc dolary za keramicko kompozitové brzdy se třmeny ve vysoce lesklé černé je tento příplatek opravdu jen za drobné.

Domů
Sdílet
Diskuse