Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2019 17:54
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Trojice obviněných v souvislosti s výbuchem plynu v prešovském paneláku půjde do vazby

NEWS
Uložit Uložené

Soudce trojici lidí vyslýchal od rána.

Tři obvinění z trestného činu obecného ohrožení v souvislosti s výbuchem plynu v jednom z prešovský bytových domů půjdou do vazby. V pondělí o tom rozhodl Okresní soud v Prešově.

Prešovská policie na sociální síti informovala už včera o vývoji vyšetřování tragické nehody ze dne 6. prosince. „V trestní věci obecného ohrožení v souvislosti s případem výbuchu obytného bloku ve městě Prešov vznesl krajský vyšetřovatel obvinění vůči třem osobám a předložil prokuratuře podnět k jejich vazebnímu stíhání,“ psala policie na Facebooku.  

Mluvčí města Prešov Vladimír Tomek zároveň prozradil více o plánech se zničeným objektem. Zatím je v plánu demolice vrchních 4 nebo 5 pater. 

Doporučeno
První fotky z místa exploze plynu na Slovensku zachycují rozpadající se panelák i lidi na balkonech ve snaze zachránit se První fotky z místa exploze plynu na Slovensku zachycují rozpadající se panelák i lidi na balkonech ve snaze zachránit se 6. prosince 2019 13:29

Aktualizované 19:00

Trojice se vůči rozsudku odvolala, mluvčí soudu vysvětlila, proč v tomto případě musí být trojice ve vazbě. „Obviněné v předmětné trestní věci vzal soudce pro přípravné řízení do vazby shodně na základě důvodné obavy, že by mohli působit na svědky, znalce, spoluobviněné nebo jinak mařit objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání,“ uvedla mluvčí soudu Ivana Petrufová.

Domů
Sdílet
Diskuse