Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. prosince 2019 7:44
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Google Mapy již zmapovaly téměř 98 % plochy, kde žijí lidé

TECH
Uložit Uložené

Mapy a Street View patří k nejoblíbenějším službám internetového giganta.

Google má dnes mimořádně mnoho aktivit. Kromě vyhledávače, YouTube a Gmailu spravuje i podrobné mapové podklady téměř celého světa.

Engadget přináší několik podrobností, jak služby Google Maps a Street View fungují. Kvůli Street View musela jeho auta projet přes 16 milionů kilometrů, což by stačilo na 400 cest kolem světa.

 

Google Earth zas pokrývá více než 93 milionů kilometrů čtverečních satelitními snímky. Společnost už zmapovala 98 % plochy, kterou lidstvo obývá.

Doporučeno
Nejlepší záběry Google Street View z východní Evropy: Prodej zbraní, krádeže, rvačky i prostituce na snímcích dostupných pro celý svět Nejlepší záběry Google Street View z východní Evropy: Prodej zbraní, krádeže, rvačky i prostituce na snímcích dostupných pro celý svět 7. září 2017 10:16

Auta s 3D kamerami na střeše jsi už mohl potkat i v Česku. Google však zašel ještě dál a místa, kam nevedou asfaltové cesty, zmapovali zaměstnanci se speciálními batohy pěkně po vlastních nohách.

Samotné snímkování ale nestačí, Google totiž musí záběry napojit a vymazat z nich obličeje lidí či evidenční čísla automobilů.

Navyše, všetko je to takmer nekonečná práca. Raz za niekoľko rokov sa totiž technika do ulíc musí vrátiť, aby sa zábery v službe znova aktualizovali. 

Domů
Sdílet
Diskuse