Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2019 12:10
Čas čtení 0:00
Tímea Krauszová

U nás je to kapr a salát. V Japonsku si na Štědrý den kupují fast food se smaženým kuřetem

ZAJÍMAVOSTI JAPONSKO KFC
Uložit Uložené

Jednu věc je třeba uznat: smažená křidélka nikdy nejsou špatný nápad.

V Japonsku už léta jedí na Vánoce menu ze známého fast food řetězce KFC. Přibližně 3,6 milionu japonských rodin si tak na Štědrý den olizuje prsty po smažených kuřatech a hranolkách, píše BBC. Pro nás možná zvláštní tradice se v zemi usadila už v minulém století.

Tradiční vánoční KFC

Co si představíš pod pojmem „tradiční vánoční večeře“? Ačkoliv je pravda, že každá země má svá typické jídla a nápoje, pravděpodobně se ti s Vánocemi spojuje domácí atmosféra a chutné jídlo ze (snad) kvalitních ingrediencí, které připravuje společně celá rodina.

Doporučeno
Kde všude je o vánočních svátcích zavřeno? Podívej se na náš jednoduchý přehled Kde všude je o vánočních svátcích zavřeno? Podívej se na náš jednoduchý přehled 23. prosince 2019 12:50

V Japonsku ale od konce minulého století zdomácněla úplně jiná tradice. Vánoční KFC menu. Podle CNN je 24. prosince pro zaměstnance KFC nejrušnějším dnem roku. V průměru prodají pěti až desetinásobek toho, co v jiný den. Vánoční menu má i svou vlastní reklamu, kterou nasadí online i v televizích. Lidé si mohou objednat předem – a ti chytřejší to opravdu udělají, jinak musí čekat ve frontě celé hodiny na svůj „kyblík“.

Domů
Sdílet
Diskuse