Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2019 12:50
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Kde všude je o vánočních svátcích zavřeno? Podívej se na náš jednoduchý přehled

ZAJÍMAVOSTI VÁNOCE
Uložit Uložené

Podívej se, kde budou mít během následujících dní zavřeno.

Vánoční svátky jsou již za dveřmi, což mimo jiné znamená, že velké množství obchodů a podniků bude mít během následujících dnů zavřeno. Kterých se to týká a kterých naopak ne? Pojď se s námi podívat na stručný přehled toho, kam se během svátků nedostaneš.

Obecně platí, že všechny obchody s prodejní plochou větší než 200 metrů čtverečních musí mít 25. a 26. prosince a na Nový rok zavřeno. Na Štědrý den se může prodávat maximálně do 12. hodiny. Některé obchody však zavírají už v 11:30. Tento zákon u nás platí již od roku 2016.

Doporučeno
Průvodce vánočními trhy v Praze. Které jsou předražené, kde mají nejlepší atmosféru a co všechno na nich najdete? Průvodce vánočními trhy v Praze. Které jsou předražené, kde mají nejlepší atmosféru a co všechno na nich najdete? 12. prosince 2019 17:15

Existují však určité výjimky. Například obchodní řetězec Makro otevře všechny své prodejny už 26.12. Umožňuje mu to novela zákona, která vstoupila v platnost 21. listopadu. Nakoupit zde bude možné od 8 do 18 hodin, zákazníci se zlatou kartou mohou už od 7. Na Nový rok pak bude opět zavřeno. 

Prodejen, jejichž plocha je menší než zmíněných 200 metrů čtverečních, se však zákaz netýká. Neplatí ani pro čerpací stanice, lékárny, prodejny v místech zvýšené koncentrace cestujících na letištích, železniční stanice, autobusová nádraží nebo prodejny u zdravotnických zařízení – např. u nemocnic. Otevřeny mohou být třeba i večerky.

Pokud jde například o Českou poštu, ta bude mít 24. prosince upravenou otevírací dobu na 18 pobočkách po republice. 25. a 26. prosince pak budou zavřeny všechny. Seznam poboček s upravenou otevírací dobou najdeš na tomto odkaze

Doporučeno
Kam v Brně na vánoční trhy? Poradíme, jak si je nejlépe užít Kam v Brně na vánoční trhy? Poradíme, jak si je nejlépe užít 16. prosince 2019 12:44
Domů
Sdílet
Diskuse