Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2020 11:13
Čas čtení 0:35
Viktor Kniš

Slovák, kterého našli s 9 promile, prohrál boj o život. Zemřel krátce po Silvestru

NEWS
Uložit Uložené

Podle slovenského lékaře šlo o rekord ve výši promile.

Poslední den v prosinci jsme informovali o Slovákovi, kterého policisté našli ležícího před poliklinikou v Trnavě s 9 promile v krvi. Muži sice poskytli první pomoc a přivolali i záchranáře, nakonec se ho ale nepodařilo zachránit a ve středu nad ránem o život přišel, informuje Markíza, pro kterou to potvrdila mluvčí nemocnice v Trnavě Katarína Tittelová.

Policie ještě během Silvestra žádala lidi, kteří by mohli muže poznat, aby se ozvali, protože nebylo možné určit jeho identitu, jelikož u sebe neměl žádné doklady a nebyl schopný mluvit. To se nakonec i podařilo, příběh má ale nešťastný konec. 

Lékař Viliam Dobiáš pro Pravdu prozradil, že se ještě nikdy nesetkal s tak vysokými hodnotami promile. Zároveň již krátce po hospitalizaci muže upozorňoval, že i mnohem menší množství alkoholu v krvi může mít fatální účinky. Platí, že čím vyšší je koncentrace alkoholu v krvi, tím je větší pravděpodobnost tlumení mozkových buněk a negativního ovlivňování funkcí mozku.

Doporučeno
Slovákovi naměřili rekordní množství alkohlu v krvi, až 9 promile! Nyní leží v nemocnici Slovákovi naměřili rekordní množství alkohlu v krvi, až 9 promile! Nyní leží v nemocnici 31. prosince 2019 10:24
Domů
Sdílet
Diskuse