Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2020 12:38
Čas čtení 0:55
Matej Krajčovič

Sasha Baron Cohen znovu útočí na Marka Zuckerberga. Je prý pomýlené dítě, co šíří nacistickou propagandu

NEWS MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Komik svou narážku vsunul do vystoupení na Zlatých glóbech 2020.

Komik Sasha Baron Cohen, známý zejména díky postavám Borata a Aliho G., si tentokrát vzal na mušku šéfa Facebooku Marka Zuckerberga, informuje Variety

Portál poukázal na krátkou narážku během předávání Zlatých glóbů za rok 2020. Cohen oznamoval nominaci komedie Jojo Rabbit slovy: „Hrdinou tohoto dalšího filmu je naivní pomýlené dítě, které šíří nacistickou propagandu a má jen imaginární přátele. Jeho jméno je Mark Zuckerberg. Promiňte, to je starý úvod pro (film) Sociální síť...”

Sasha Baron Cohen se do Zuckerberga opřel již před více než měsícem, kdy spolu s Facebookem kritizoval i Google a Twitter. Tehdy bod po bodu rozebral Zuckerbergovu dřívější přednášku o svobodě projevu. V něm zmiňoval, že je třeba budovat takzvanou otevřenou společnost, do které patří všechny názory.

Doporučeno
Zlaté glóby 2020 ovládl Joker, 1917 a Tarantino. Které filmy získaly nejvíce ocenění? Zlaté glóby 2020 ovládl Joker, 1917 a Tarantino. Které filmy získaly nejvíce ocenění? 6. ledna 2020 9:51

Herec se ale jednoznačně postavil na stranu kritiků, kteří Facebook obviňují z toho, že poskytuje prostor pro šíření rasismu, nenávistných komentářů a propagandy, respektive z toho, že administrátoři Facebooku nedělají dost pro to, aby podobné statusy vymazávali.

Domů
Sdílet
Diskuse