Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2020 18:16
Čas čtení 0:44
Jakub Paulík

Na Floridě padají ze stromů leguáni. Mohou za to nízké teploty vzduchu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Odborníci radí, aby se obyvatelé spadlých zvířat nedotýkali.

Leguáni jsou chladnokrevní živočichové. Pokud v oblasti, ve které žijí, příliš klesne teplota, jejich metabolismus se výrazně zpomalí, následkem čehož mohou spadnout i ze stromů. Podle EcoWatch aktuálně padají na jižní Floridě.

Někteří lidé se snaží leguány odnést do

bezpečí, odborníci ale radí, aby zvířata nechali ležet

Americký meteorolog Chris Michaels z USA Today tvrdí, že nejde o neobvyklou věc. „Když teplota klesne na přibližně 4,5 °C nebo ještě níž, jejich krevní oběh se zpomalí. Výsledkem je, že mohou ztuhnout a spadnout ze stromů, na kterých se často nacházejí,“ objasnil.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

Podle floridských úřadů je ale důležité, aby se obyvatelé zvířat na zemi nedotýkali. Leguány chladné počasí nezabije a při příchodu slunce se opět postaví na nohy. Kdyby si ale někdo chtěl vzít leguána s sebou, zvíře by mohlo po zvýšení teploty svého „zachránce“ pokousat. Cítilo by se totiž ohrožené.

Domů
Sdílet
Diskuse