Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2020 18:21
Čas čtení 0:36
Matej Krajčovič

Itálie dnes překonala další smutný rekord. Od půlnoci už přibylo 3 526 nakažených a 345 mrtvých

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Křivka stále stoupá.

Itálie za dnešní den (úterý) zatím hlásí 3 526 nových případů potvrzené nákazy na Covid-19 a 345 obětí. O oficiálních statistikách informují tamní úřady.

Je jasné, že země za sebou ještě vrchol nákazy, na rozdíl od Číny, stále nemá. Obavy vyvolává i fakt, že noví nakaženi i mrtví přibývají násobně rychleji, než tomu kdy bylo ve Wu-chanu nebo celé Číně.

Tam v jeden den zemřelo maximálně 150 lidí a tento nejčernější milník jsme si zapsali 23. února.

Doporučeno
Nemá cenu fňukat. Zeptali jsme se známých českých osobností, jak jim nařízení kvůli koronaviru změnila život Nemá cenu fňukat. Zeptali jsme se známých českých osobností, jak jim nařízení kvůli koronaviru změnila život 17. března 2020 20:35

S podobnými obavami je třeba každý den sledovat i čísla ze Španělska. Tam včera přibylo 1 954 nových nakažených a 48 mrtvých.

Země zatím nehlásí podobné masivní přetížení místních nemocnic, ale protože se s karanténními opatřeními začalo velmi pozdě, to nejhorší tam zdravotníky teprve čeká.

Naopak dobrou zprávou je, že do této aktuálně čtvrté nejvíce postižené země již stejně jako do Itálie a Íránu zamíří zdravotnická pomoc z Číny. Ačkoliv zatím jen ve formě materiálu, nikoli lékařských expertů. Informoval o tom The Modesto Bee.

Domů
Sdílet
Diskuse