Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2020 9:02
Čas čtení 0:33
Ondřej Jarůšek

Koronavirem se nakazilo už 2 669 Čechů, zemřeli další 2 lidé. Obětí už je 13 (Aktualizováno)

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví přináší aktuální informace.

V České republice se nákaza novým druhem koronaviru SARS-CoV-2 prokázala už u 2 669 osob. Dosud u nás bylo provedeno 40 700 testů. Před krátkou chvílí o tom informovalo ministerstvo zdravotnictví na svých internetových stránkách.

Včera ministerstvo potvrdilo úmrtí dalších dvou pacientů, kteří byli koronavirem nakaženi, a dnes ráno přišla zpráva o dvou dalších. Celkově tak má nákaza v Česku na svědomí už 13 životů. Dle oficiálních dat se zatím uzdravilo jen 11 lidí.

Doporučeno
15 nejlepších postapokalyptických her 15 nejlepších postapokalyptických her 17. ledna 2023 11:00

Přestože je situace vážná a v zemi platí nouzový stav, někteří lidé vládní nařízení nerespektují. Například v sobotu si pěkné počasí lidé užívali v pražském parku, kde se shlukovali ve větších skupinkách a někteří ani neměli roušku. 

K hrubému porušení zákona došlo i v Holešově, kde si lidé uspořádali večírek, na kterém nechyběla ani nafukovací vířivka.

Nouzový stav měl v Česku původně platit do 13. dubna, nakonec však bude podle premiéra Andreje Babiše pravděpodobně o 30 dní prodloužen.

Doporučeno
Park v Praze dnes bujel životem. Lidé nařízení vlády nerespektují, někteří chodí bez roušky Park v Praze dnes bujel životem. Lidé nařízení vlády nerespektují, někteří chodí bez roušky 28. března 2020 19:57
Domů
Sdílet
Diskuse