Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2020 12:59
Čas čtení 1:23
Ondřej Jarůšek

Nejočekávanější MMA zápas roku nebude. Khabib Nurmagomedov nemůže opustit Rusko

SPORT KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Khabib Nurmagomedov a Tony Ferguson se podle všeho opět neutkají.

Kletba pokračuje. Zápas mezi UFC šampionem Khabibem Nurmagomadovem a Tonym Fergusonem už v minulosti asi čtyřikrát nedopadl a ani tentokrát se této bitvy fanoušci s největší pravděpodobností nedočkají. Souboj se měl odehrát už za dva týdny, dagestánský bojovník ale nemůže opustit Rusko, které uzavřelo hranice kvůli šíření nového druhu koronaviru.

Doporučeno
10 nejlepších zápasů českého UFC bojovníka Davida Dvořáka 10 nejlepších zápasů českého UFC bojovníka Davida Dvořáka 15. března 2020 17:11

Původním místem konání byl New York, ten ale šel kvůli bezpečnostním opatřením ze hry. „Právě jsem v Dagestánu a trénuju každý den, popravdě ale nevím, na co se vlastně připravuju. Rusko totiž zavírá hranice, to stejné se děje ve Spojených státech, v Evropě, v Emirátech, prostě všude. Celý svět je v karanténě,“ řekl neporažený bojovník.

Dana White, prezident UFC, dlouhodobě trvá na tom, že turnaj s pořadovým číslem 249 proběhne. Chce totiž využít situace, kdy mají ostatní sporty stopku. Sám ale neví, kde by bylo možné jej uskutečnit a ze své bezradnosti si sám dělal na Instagramu legraci. Příkladem může být Whiteův nový příspěvek přiložený níže.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Dana White tryin to keep Khabib vs Tony together

Příspěvek sdílený Dana White (@danawhite),

Khabibovi ani Fergusonovi ale do smíchu není. Oba totiž přípravě na zápas obětovali dlouhé měsíce tvrdého tréninku a odříkání. V posledních týdnech dostal Khabib od UFC informaci, že v USA se turnaj na 100 % konat nebude, v úvahu ale ještě v tu dobu připadaly Spojené arabské emiráty. Tam se ale mezitím situace změnila a ani tam nebude zřejmě možné turnaj uskutečnit. 

Vedení organizace ale akci stále nezrušilo a podle Khabiba už hledají Tonymu na poslední chvíli jiného soupeře. „Chtějí to zorganizovat ať už se mnou, nebo beze mě,“ dodal Khabib. A nouzi o potenciální náhradní soupeře Tony Ferguson určitě nemá.

Jedním z nich je například Dustin Poirier, který bojoval naposledy právě s Khabibem. Ten o  zápas s Tonym projevil zájem, i když na přípravu má velmi omezené množství času. Dalším spekulovaným jménem je i Justin Gaethje, který se momentálně jeví jako nejreálnější volba. 

Doporučeno
15 nejlepších postapokalyptických her 15 nejlepších postapokalyptických her 17. ledna 2023 11:00

Turnaj by měl proběhnout 14. dubna, zda se tak ale skutečně stane a případně kde, je otázkou. Pokud ale nedojde k zázraku, fanoušci by se měli pomalu ale jistě smířit s tím, že očekávaného duelu Ferguson vs. Nurmagomedov se nedočkáme. Už zase.

Domů
Sdílet
Diskuse