Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2020 18:18
Čas čtení 0:34
Ondřej Jarůšek

Skvělá zpráva! V Česku se vyléčilo už přes 800 lidí s Covid-19, nakažených je méně než ráno

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo aktuální statistiky o koronaviru.

Před krátkou chvílí zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví na svých speciálních internetových stránkách aktuální statistiky o šíření nového typu koronaviru v Česku. Aktuální počet nakažených je 5 231, což je pozitivní zpráva s ohledem na to, že ještě ráno bylo nakaženo 5 312 lidí. Během dnešního dne se tedy počet nakažených snížil o několik desítek.

Celkově byla nákaza prokázána ve 6 216 případech (zde jsou započítání i vyléčení pacienti a ti, kteří nemoci podlehli).

Doporučeno
„Tihle lidé jsou andělé,“ říká o lékařích pražský taxikář, který se nakazil koronavirem. Jako jediný je léčený Remdesivirem „Tihle lidé jsou andělé,“ říká o lékařích pražský taxikář, který se nakazil koronavirem. Jako jediný je léčený Remdesivirem 15. dubna 2020 7:25

Dosud se z onemocnění Covid-19 podařilo vyléčit 819 pacientů, 166 lidí s koronavirem zemřelo a hospitalizováno je nyní 427 osob. Provedeno u nás bylo celkově 137 672 laboratorních testů.

Vláda dnes projednávala další změny v opatřeních, která jsou v Česku kvůli pandemii zavedena. Například během maximálně dvou týdnů by měla být umožněna přítomnost otců u porodu. Zároveň chce však vláda požádat na konci měsíce o prodloužení nouzového stavu, který v tuto chvíli platí do 30. dubna. Jeho případné prodloužení by mělo být do poloviny května.

Doporučeno
Historicky nejdelší repatriační let do Prahy. Uvízlí Češi se vracejí z Austrálie a Nového Zélandu Historicky nejdelší repatriační let do Prahy. Uvízlí Češi se vracejí z Austrálie a Nového Zélandu 14. dubna 2020 14:22
Domů
Sdílet
Diskuse