Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2020 7:25
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

„Tihle lidé jsou andělé,“ říká o lékařích pražský taxikář, který se nakazil koronavirem. Jako jediný je léčený Remdesivirem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

53letý pacient poslal vzkaz z nemocnice.

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze na své facebookové stránce zveřejnila krátký rozhovor s jedním z pacientů, kteří bojují s nákazou novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. Je jím 53letý pražský taxikář Robert, kterému zachránila život několikatýdenní péče týmu na KARIM (Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny).

Pan Robert je zároveň jediným pacientem v České republice, který je léčen experimentálním lékem Remdesivir. V dojemném videu říká, že lékaři, kteří dennodenně riskují své životy, aby zachránili druhé, jsou andělé a jejich práce si velmi váží.

„Všem lidem, co mi tu pomáhají, bych chtěl vzkázat, že jim hrozně moc děkuji. Moc si vážím, že mě z toho dostali, že to dokázali, že to nevzdali, že jsem tady a za to jsem moc šťastný. Obdivuji, jak tu lékaři a sestry dennodenně nastavují svůj krk. Přitom vědí, jak je to nakažlivé, mají rodiny, děti a stejně pomáhají,“ říká pan Robert.

Podle posledních dat ministerstva zdravotnictví se novým koronavirem u nás nakazilo celkově 6 141 lidí, aktuálně nakažených je přesně 5 338 osob (bez bez vyléčených pacientů a těch, kteří nemoci podlehli). Za včerejší den se vyléčilo více než 100 osob.

Doporučeno
Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? Jak se pandemie koronaviru podepsala na sexuálním průmyslu v Česku? 10. dubna 2020 12:35
Domů
Sdílet
Diskuse