Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. dubna 2020 13:40
Čas čtení 0:53
Richard Balog

Nejnovější kolekce Louis Vuitton pro pány je ódou na streetwear. Jde o správný krok?

Nejnovější kolekce Louis Vuitton pro pány je ódou na streetwear. Jde o správný krok?
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA
Uložit Uložené

Virgil Abloh mění tvář francouzského módního domu k nepoznání.

Francouzský módní dům Louis Vuitton zná každý, a to bez ohledu na to, zda alespoň příležitostně sleduje dění kolem oděvního průmyslu. Ikonický výrobce luxusních oděvů a doplňků v průběhu posledních sezón ale výrazně mění svou tvář. Uhlazenou eleganci a sofistikované střihy střídají návrhy inspirované pouliční módou.   

Jde hlavně o práci Virgila Abloha, který přibližně před 2 lety přebral vedení pánské linie a má jistý vliv i na finálním vzhledu dámských kolekcí. Zda jde o správný krok, necháme na posouzení každého zvlášť, ale za nás můžeme říci, že sice rozumíme vývoji, ale značka patřící do portfolia koncernu LVMH ztrácí jistý punc výjimečnosti. Bez ohledu na fakt, že díky představiteli nové vlny návrhářů, dokáže oslovit další generaci klientů.

Doporučeno
Boty na podpatku i pro pány? Rick Owens nepřestává udivovat a servíruje nám androgynní obuv za více než 54 tisíc korun Boty na podpatku i pro pány? Rick Owens nepřestává udivovat a servíruje nám androgynní obuv za více než 54 tisíc korun 13. dubna 2020 21:20

Vize mnohými nenáviděného designéra je dokonale vidět i na kouscích určených pro období teplejších letních dnů, z nichž jsme měli možnost část vidět už během prezentace produktů „Taigarama“ začátkem tohoto února. Úplný pohled na dané dílo nám odhaluje modely oblečení jako vystřižené z lookbooku značek typu Supreme či Stussy doplněné o velké potisky monogramu módního domu. 

Pochválit ale musíme použitou barevnou škálu, která v nás vyvolává příjemně pocity a ani obuv kombinující prvky siluety Air Force 1 od Nike s platformovou podrážkou z tenisek Alexander McQueen nevypadá úplně špatně. Ani zdaleka však nejde o tak zajímavou záležitost, jako v případě kolekce LV² s rukopisem japonského návrháře NIGA.

Domů
Sdílet
Diskuse