Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2020 14:27
Čas čtení 0:44
Jakub Paulík

Do světového online koncertu se zapojila i Lady Gaga či Billie Eilish. Kvůli pandemii museli hudebníci zpívat z domu

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Hudební vystoupení se přesunulo do online prostoru.

Hudebníci z celého světa se zúčastnili společného koncertu One World: Together At Home, který se vysílal online. Slyšet jsi mohl Lady Gagu, Taylor Swift, Billie Eilish, Paula McCartneyho či Rolling Stones. Vzhledem k tomu, že se vlády jednotlivých států snaží bojovat proti koronaviru mimo jiné i domácí izolaci občanů, všichni odehráli část koncertu ve své domácnosti.

Cílem bylo vzdát hold zdravotníkům a ostatním pracujícím, kteří jsou aktuálně každý den vystaveni riziku koronavirové nákazy. Paul McCartney před vystoupením nazval zdravotníky skutečnými hrdiny, přičemž zmínil svou matku Mary, která během druhé světové války pracovala jako sestřička, uvádí BBC.

Doporučeno
Sestavili jsme žebříček deseti rapových interpretů, kteří budou v roce 2020 nejvíc hot Sestavili jsme žebříček deseti rapových interpretů, kteří budou v roce 2020 nejvíc hot 20. března 2020 12:25

Koncert organizovala Světová zdravotnická organizace (WHO) a hnutí Global Citizen. Výtěžek má putovat do fondu na boj proti onemocnění Covid-19. Lady Gaga uvedla, že podstatou celé show bylo zejména pobavení lidí a oslavení mezilidské solidarity.

K výše zmíněným hudebníkům se připojili dále i slavní moderátoři jako Stephen Colbert, Jimmy Fallon a Jimmy Kimmel, kteří společně s rapovým uskupením The Roots přezpívali song Safety Dance. V jednom vystoupení jsi mohl mimochodem slyšet i legendárního tenoristu Andrea Bocelliho. Je třeba říci, že z pestrého výběru si dokázal vybrat jednoduše každý.

Domů
Sdílet
Diskuse