Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2020 10:23
Čas čtení 1:01
Adam Novosad

Mallorca se turistům začne otevírat už toto léto. Rekreanti si budou moci užít její pláže navzdory koronaviru

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Oblíbený španělský ostrov zvažuje, jak se co nejdříve otevřít cestovnímu ruchu.

Ani pandemie koronaviru toto léto nezastaví rekreanty hladové po nových zážitcích. Cestování po světě nějakou dobu nebude vypadat jako předtím, ale odvážné plány na postupné otevírání hranic turistům již představilo Chorvatsko a nyní se k němu přidává španělský ostrov Mallorca, upozorňuje Ultima Hora.

Doporučeno
Černobylská tragédie: Před třemi dekádami se nad nicnetušícími Evropany vznesl smrtící radioaktivní mrak Černobylská tragédie: Před třemi dekádami se nad nicnetušícími Evropany vznesl smrtící radioaktivní mrak 29. května 2019 13:03

Na Mallorcu se každý rok vydávají stovky tisíc rekreantů zejména ze zemí jako Německo či Spojené království. Němci tam jezdí rovněž často, a to v tak velkých počtech, že si doma utahují z Mallorcy jako z nového spolkového státu. A zřejmě o její nádherné pláže nepřijdou ani v roce 2020.

Mallorca se chystá turismu otevřít ve třech fázích. Prezidentka ostrova Catalina Cladera chce na základě bezpečnostních opatření otevírat co největší počet atrakcí, pláží i hotelů v nejkratším časovém horizontu.

Nejdříve se ostrov otevře pro samotné obyvatele ostrova, pak dostanou příležitost vycestovat Španělé z pevniny a nakonec Evropané. Obyvatelé ostatních zemí světa se na ostrov dostanou mezi posledními.

Malorka sa turistom začne otvárať už toto leto. Dovolenkári si budú môcť užiť jej pláže aj napriek koronavírusu
Zdroj: Pixabay

Samozřejmostí budou zvýšené hygienické nároky na místní administrativu, která bude muset zajistit dezinfekci či vybavit tamní letiště ve městě Palma opatřeními schopnými předcházet případnému šíření viru. Bez roušek či měření teploty se to letos neobejde.

Stejný plán bude platit i pro celé Španělsko, které bude muset svá omezení odstraňovat opatrně, aby v některých oblastech nevypukly druhé vlny nákazy. I když je Španělsko populární destinace, přece jen naše kroky budou pravděpodobně směřovat do Chorvatska.

Mallorca se však v našich končinách stala populární zejména v posledních dvou letech. Od doby, co letecká společnost Laudamotion otevřela spojení mezi Vídní a Palmou, se letenky se občas prodávaly i za zhruba 250 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse