V době pandemie koronaviru hranolky zachutnaly mnoha lidem.
V Belgii musí farmáři prosit obyvatele, aby začali jíst více hranolek. Neměli bychom se divit, že se během omezení vycházení v zemích po celém světě zvyšuje konzumace méně zdravých jídel, ale hranolky patří v Belgii mezi národní jídlo, a tak měli i na tento rok farmáři připravené hojné zásoby brambor.
V této chvíli se nadbytek ve skladech odhaduje na více než 750 tisíc tun brambor, což způsobila pandemie koronaviru, upozorňuje The Telegraph.
I když řada prodejců charakteristických hranolek z pouličních stánků a obchodů dostala výjimky, díky kterým mohli prodávat i během omezení způsobených virem, velká část majitelů a zaměstnanců raději z preventivních důvodů zůstala doma.
Tento obsah je dostupný pro každého
Abys článek mohl dočíst, stačí se přihlásit.