Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2020 16:19
Čas čtení 0:30
Vojtěch Vanda

Osmi Čechům, kteří schvalovali teroristické útoky na Novém Zélandu či v Norsku, hrozí až 15 let natvrdo

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Schvalování terorismu se nevyplácí.

Pražští kriminalisté z protiextremistického a protiteroristického oddělení ukončili několikaměsíční práci, během níž vyšetřovali několik případů podpory a propagace terorismu. K Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze, kam vyšetřovatelé podali žalobu, půjde nakonec osm lidí. Oznámila to Policie České republiky.

Doporučeno
Na česko-polských hranicích zazněly výstřely. Muž na Opavsku chtěl pěšky překročit hranici Na česko-polských hranicích zazněly výstřely. Muž na Opavsku chtěl pěšky překročit hranici 29. dubna 2020 14:01

Vedoucí protiextremistického a protiteroristického oddělení Vojtěch Motyk okomentoval, za které činy půjde osm stíhaných před soud. „Jedná se o případy schvalování teroristického útoku na Novém Zélandu, schvalování teroristického útoku na české vojáky v Afghánistánu a schvalování teroristického útoku A. B. Breivika,“  přiblížil.

Doporučeno
Avast daruje přes 620 milionů korun na výzkumné projekty spjaté s koronavirem. Vždy jsme chránili bezpečí lidí, říká společnost Avast daruje přes 620 milionů korun na výzkumné projekty spjaté s koronavirem. Vždy jsme chránili bezpečí lidí, říká společnost 29. dubna 2020 13:11

„Pachatelům v případě odsouzení za za podporu a propagaci terorismu hrozí trest odnětí svobody na 5 až 15 let,“ dodal mluvčí policie Jan Daněk. První vyšetřování člověka, kterého policie obvinila z propagace terorismu, proběhlo už v květnu minulého roku. Znovu šlo o schvalování teroristického útoku na mešitu v Novém Zélandu.

Domů
Sdílet
Diskuse