Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. května 2020 15:15
Čas čtení 1:35
Tina Hamarova

V ekvádorském městě mizí těla mrtvých, které zabil koronavirus

V ekvádorském městě mizí těla mrtvých, které zabil koronavirus
Zdroj: TASR/AP Photo/Dolores Ochoa
NEWS EKVÁDOR KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V nemocnicích ve městě Guayaquil jsou oběti koronaviru často položené jen tak na zemi a pozůstalí se snaží v nich poznat své blízké.

Začátkem dubna dal Víctor Orellana své zesnulé matce na hruď dřevěný kříž a nechal, aby ji pracovníci pohřební služby odnesli pryč. Věřil, že mu to pomůže ji později najít a důstojně pohřbít. Web Buzzfeed přinesl mrazivé příběhy o tom, jak rodiny ani po měsíci netuší, kde jsou pozůstatky jejich rodičů či prarodičů.

Doporučeno
Nejnebezpečnější sídliště v Evropě bylo dějištěm krvavých válek mezi mafiánskými klany. Sen o dostupném bydlení nevyšel Nejnebezpečnější sídliště v Evropě bylo dějištěm krvavých válek mezi mafiánskými klany. Sen o dostupném bydlení nevyšel 27. dubna 2020 15:02

Největší ekvádorské město Guayaquil se v posledních týdnech trápí s mizejícími těly lidí, kteří zemřeli na koronavirus. Márnice i pohřební služby nestíhají, proto se tam pravidelně stává, že mrtvoly leží jen tak na ulici, neboť jejich rodiny nevědí, co s nimi mají dělat. Ti, co by je i chtěli pohřbít, se ale ke svým blízkým záhadně nemohou dostat.

Minulý týden se objevila informace, že se v lodním kontejneru vedle místní nemocnice našlo 131 neidentifikovaných těl. Victor Orellana, ale i mnozí další, věří, že jejich rodiče jsou právě tam.

Domů
Sdílet
Diskuse