Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. května 2020 17:02
Čas čtení 1:10
Tímea Krauszová

Elon Musk a Grimes změnili jméno svého dítěte, aby bylo v souladu se zákonem. To nové ale není o nic lepší

NEWS GRIMES
Uložit Uložené

Oni to s tím jménem myslí fakt vážně.

Známý miliardář a zpěvačka zveřejnili informaci, že svému potomkovi dali jméno X Æ A-12 počátkem května. Původně jsme předpokládali, že jde o symboliku, případně jen snahu zaujmout média, oba ale později vysvětlili, co se za souborem znaků, čísel a písmen ukrývá.

X Ash Archangel Twelve

X je prý ve jméně opravdu, Æ se vyslovuje jako anglické slovo Ash (popel) a A-12, o které se při výběru jména prý postaral sám otec, je zkratkou pro podle něj nejvíce cool letadlo na světě, Lockheed A-12 přezdívané Archangel (archanděl), řekl Musk v show Joea Rogana.

Synovo jméno by tak v realitě mělo znít zhruba X Ash Archangel Twelve, což už vypadá méně hloupě. Přesto jim ale jméno kvůli podmínkám v zákonech nechtěli povolit zapsat.

Doporučeno
Elon Musk byl opět hostem Joea Rogana, vysvětloval výslovnost jména svého dítěte. Pojmenoval ho X Æ A-12 Elon Musk byl opět hostem Joea Rogana, vysvětloval výslovnost jména svého dítěte. Pojmenoval ho X Æ A-12 8. května 2020 15:24

Jméno museli změnit

Úřady v Kalifornii v současnosti neumožňují na matrice zaregistrovat jméno, které obsahuje čísla a znaky. Musí si vystačit s 26 znaky anglické abecedy, přičemž by jim mohl projít apostrof (například jako ve jméně O'Connor). Rovněž je podle Grimes povolen jeden spojovník. Malému chlapečkovi tedy hvězdný pár vybral nové jméno.

Šikovně obešli systém a představili světu jejich syna s novým jménem X Æ A-Xii.

Římskými číslicemi obešli zákon a zároveň nemuseli příliš měnit jméno. Samozřejmě, měli možnost se odvolat proti rozhodnutí nezapsat původní jméno do matriky. Podle jejich rodinného právníka je ale velmi nepravděpodobné, že by jim úřady vyhověly. Proto raději našli způsob, který jim zaručeně projde.

Domů
Sdílet
Diskuse