Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se Zlín Film Festival.
26. května 2020 14:14
Čas čtení 1:25
Adam Smeták

Zlín Film Festival připomene svou historii a divákům v autokině pustí film Jiřího Mádla. Ten dostane i hvězdu na Chodníku slávy

NEWS
Uložit Uložené

Populární festival se sice v plánovaném termínu konat nebude, zato se ale můžeš těšit na celou řadu dalších akcí.

Zlín Film Festival měl letos oslavit své šedesáté jubileum. Kvůli koronaviru se ale původní termín konání nejstaršího a největšího filmového festivalu pro děti a mládež musel posunout na 4. až 10. září 2020. V původně plánovaném období od 29. května do 6. června se ale přeci jen mají fanoušci festivalu na co těšit. Organizátoři se totiž rozhodli uspořádat hned několik akcí, kterými si 60. výročí připomeneme.

V pátek bude v OC Zlaté Jablko zahájena Klapka tour, město ozdobí historické velkoformátové fotografie a večer se uskuteční mimořádná festivalová projekce v autokině.

Olga Čuříková v obležení mladých fanoušků
Olga Čuříková v obležení mladých fanoušků Zdroj: Zlín Film Festival

„Přestože se situace pro festival nevyvíjí právě příznivě a důsledky koronaviru se projevují v oblasti organizace i finančních dopadů, které postihly nás i naše partnery, rozhodli jsme se udělat lidem radost a alespoň několika aktivitami upozornit na letošní významné výročí,“ uvedl prezident festivalu Čestmír Vančura.  

Až do 14. června bude ve Zlatém jablku k vidění 132 originálních uměleckých děl od českých výtvarníků. V pátek od 21:45 proběhne projekce filmu Na střeše od Jiřího Mádla. Ten se chystá na září, kdy mu bude ve Zlíně odhalena hvězda na Chodníku slávy.

Doporučeno
Jiří Mádl a Vojta Kotek dostanou hvězdy na Chodníku slávy ve Zlíně Jiří Mádl a Vojta Kotek dostanou hvězdy na Chodníku slávy ve Zlíně 28. února 2020 18:24

Promítání bude speciální v tom, že jej lidé budou moci sledovat přímo ze svého auta na parkovišti obchodního centra na Čepkově na obřím projekčním plátně. Zvuk bude vysílán na speciální radiofrekvenci, kterou si diváci ve svých autech naladí. 

Vstupenky a rezervace si bude možné zařídit od úterý 26. května na stránkách www.zlinfest.cz.

Festival se vždy těšil hojné návštěvnosti
Festival se vždy těšil hojné návštěvnosti Zdroj: Zlín Film Festival

Do konce června bude navíc ve Zlíně probíhat unikátní výstava 60 let SPOLU. Na pěti místech v centru města budou velkoplošné dobové fotografie. Lidé budou moci na snímcích mezi festivalovými hosty kromě sebe hledat také symboly festivalového roboopa, které jsou do nich zakomponovány, a získat za jejich nalezení drobnou odměnu.

Až do zářijového termínu budou připomínány také zajímavé momenty, osobnosti a události předešlých ročníků. Ve svém vysílání se jubileu bude věnovat také Český rozhlas Zlín, který bude mít mimořádné vysílání s festivalovými hosty a lidmi kolem něj


Jubilejní 60. ročník Zlín Film Festivalu se uskuteční v náhradním termínu od 4. do 10. září. Jako jeden z mála velkých festivalů na světě nikdy nepřerušil svoji kontinuitu. I proto se pokouší organizátoři 60. ročník uskutečnit. V sobotu 12. září pak na něj naváže i 5. ročník Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2020. 

Domů
Sdílet
Diskuse