Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorován obsah společnosti TP-Link.
30. června 2020 19:00
Čas čtení 2:51
Vojtěch Vanda

Vysokorychlostní Wi-Fi na horách, u moře i na chalupě. S touto technologií se připojíš bezpečně a kdekoliv

TECH
Uložit Uložené

Routery od TP-Linku ti vyřeší starosti se slabým připojením na terase i v parku na lavičce. Navíc se nemusíš bát, že by ti někdo ukradl heslo k internetovému bankovnictví.

Ach ta Wi-Fi. Když se připravuješ na vytouženou dovolenou, ať už s přáteli či partnerem, mezi prvními otázkami padne, zda bude možné se na místě připojit k internetu. V případě, že si nechceš nechávat práci, kterou musíš dokončit, na další týden, a zároveň mít klid se všemi rezervacemi, neměl by ti uniknout nový způsob, jak brát stabilní a rychlý internet všude s sebou.

Ale nejedná se pouze o dovolené a příjemné záležitosti. Všechny nás zastihla koronavirová pandemie, které jsme museli podřídit i pracovní podmínky. Spousta firem vyřešila pracovní vakuum, pokud k tomu měla možnost, díky home officu. Ti šťastnější si pak kromě pracovny nebo obývacího pokoje mohli brát svou práci třeba na verandu, balkón nebo na chalupu.

M7350 – LTE mobilní WiFi router
M7350 – LTE mobilní WiFi router Zdroj: REFRESHER

Podmínkou ale obvykle muselo být, například kvůli konferenčním hovorům, stabilní a silné připojení, které na těchto místech často chybí

Ke koronaviru se pojí také fakt, že mnohem méně lidí bude mít příležitost i chuť vycestovat někam do zahraničí, kde by internetové připojení pokryla hotelová wi-fi. Chalupy, louky, horské chaty, stan nebo třeba i pergola, které hotely nahradí, byly doposud pouze hluchými místy, jimž digitální deštník zkrátka chyběl. Nyní ale existuje způsob, jak je zastřešit. Příjemným řešením jsou nové routery od TP-Linku, jejichž odlišné modely se hodí do každé situace.

 

Home Office bez starostí o připojení

Už máš dost bytu, svého pokoje a vydýchaného vzduchu, rozhodneš se tedy usednout do práce na čerstvém vzduchu. Koronavirus nicméně velí zůstat v rámci svého bydliště, nezbývá ti tedy nic jiného, než usednout na zahradu, verandu či respektive balkón. V té nejhorší situaci se stane to, že sis dosah routeru neověřil, a signál tvé Wi-Fi z domu nemůžeš na svém počítači chytit.

TP-Link nabízí elegantní řešení. K pořádnému připojení je zapotřebí router, který má nejnovější standard Wi-Fi 6 a dobrý dosah, kterým může být například Archer AX10. Jeho výhodou je kombinovaná rychlost přenosu dat ve dvou pásmech, a to až do 1,5 GB/s. Pokud bys rád rozšířil dosah i počet možných připojených zařízení, firma nabízí tzv. Wi-Fi Mesh systém.

Deco E3 – AC1200 Wi-Fi mesh systém pro celou domácnost
Deco E3 – AC1200 Wi-Fi mesh systém pro celou domácnost Zdroj: TP-Link

Základní sada TP-Link Deco E3, v níž najdeš router Deco E4 a extender RE300, vyřeší tvůj problém s verandou raz dva. Každopádně, pokud máš rád svůj klídek například ve stínu okrasného keře nebo si třeba rád hovíš na zahradě v houpací hamace mezi švestkami, systém EAP Outdoor ti natáhne internet po celém pozemku, a ty si můžeš hovět v síti i na síti.

Vysokorychlostní internet můžeš mít i na chalupě

Víkendová akce na chalupě znamená rychlé balení v pátek odpoledne, aby si mohl člověk navečer trochu odpočinout, zapnout si film a vydechnout. K tomu je však nutná příprava. A aby byl člověk připraven i na útok malých bratranců či sourozenců, kteří nutně potřebují zhlédnout nové video jejich oblíbeného vlogera nebo nečekaný telefonát z práce, hodí se rychlý a bezpečný internet.

Modely TP-Link Archer MR200 či TL-MR6400 byly přesně pro tyto situace vyrobeny. Do routerů, které podporují LTE, vložíš akorát SIM kartu, a jednoduše surfuješ. Jestli máš možnost se připojit i přes například DSL modem, modely jsou vybaveny i LAN/WAN konektory. Rychle a jednoduše obslouží úplně všechny, a ty budeš mít svůj vytoužený relax.

TL-MR6400 – 300Mbit/s bezdrátový N LTE Router
TL-MR6400 – 300Mbit/s bezdrátový N LTE Router Zdroj: TP-Link

Připoj se kdykoli a kdekoli na cestách

Situace si ale někdy žádá i vycestovat, přece jenom nebudeš pořád sedět doma nebo na chalupě. Jak už bylo řečeno, stan, karavan, nebo hausbót jsou také možnostmi, jak si v dnešní době hezky užít volno. Obvykle jim ale chybí připojení k internetu. A to ještě nemluvíme o samotné cestě na místo. Pokud se rozhodneš pro auto, můžeš čekat námitky ze zadních sedadel, že jim prostě chybí internet.

Pomineme-li datové připojení v mobilu, se kterým se připojíš nejsnadněji, nejlepším řešením bude mobilní wi-fi router. Nejenže s ním neutratíš za často drahé datové tarify operátorů, ale zároveň si můžeš být jistý, že tě nikdo nenapadne, když si budeš prohlížet stav svého bankovního konta.

Vysokorychlostní Wi-Fi na horách, u moře i na chalupě. S touto technologií se připojíš bezpečně a za pár tisíc
Zdroj: Archer AX10 – AX1500 Wi-Fi 6 Router

Modely M7200 a M7350 od TP-Linku ti vytvoří síť pomocí SIM karty s podporou 4G/LTE, na které se zároveň připojí až 10 koncových zařízení. Celých 8 hodin si pak můžeš brouzdat nerušeně po netu. À propos, zkus někde v lese chytnout internet, který podporuje rychlost stahování až do 150 Mb/s a upload do 50 Mb/s.

Cenový přehled produktů na cesty od TP-Linku najdeš v tabulce níže

Produkt Cenové rozmezí
Archer AX10 2088 –⁠ 2590 Kč
Deco E3 1648 –⁠ 2001 Kč
Archer MR200 2684 – 3389 Kč
TL-MR6400 2152 – 3618 Kč
M7200 1472 – 2984 Kč
M7350 2295 – 3146 Kč

Více podrobností najdeš na wifinaleto.cz

Domů
Sdílet
Diskuse