Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2020 17:35
Čas čtení 0:36
Adam Novosad

Ve švýcarském městě padal čokoládový sníh. Ve fabrice Lindt se pokazila ventilace

NEWS
Uložit Uložené

Ve Švýcarsku se obyvatelé jednoho z měst nestačili divit.

Ve švýcarském městě Olten začala sněžit čokoláda. Za všechno mohla fabrika společnosti Lindt & Spruengli, v níž se dočasně pokazila chladící ventilace, což způsobilo, že částečky kakaa se postupně začaly rozlétávat po okolí, informuje The Independent.

Doporučeno
14letá ruská influencerka porodila dceru. Dítě chce vychovávat se svým 11letým přítelem 14letá ruská influencerka porodila dceru. Dítě chce vychovávat se svým 11letým přítelem 18. srpna 2020 15:47

Ačkoliv ventilaci zanedlouho opravili, kakaové částečky se rozprášily v blízkosti fabriky a pokryly minimálně jedno auto. Vozidlo zůstalo pokryté kakaovým prachem, a tak se společnost rychle zavázala k tomu, že majiteli nabídla proplacení mytí.

Zatím se ale nikdo nepřihlásil, a konec konců najít si auto pokryté kakaem nemusí být nejhorší způsob, jak sednout za volant.

Naštěstí, ventilaci se podařilo během několika hodin opravit, a tak čokoládové sněžení přestalo. Lindt zároveň upozornil, že kakaové částečky nepředstavovaly žádné nebezpečí pro obyvatele a nijak neuškodily ani životnímu prostředí.

Domů
Sdílet
Diskuse