Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. srpna 2020 11:00
Čas čtení 1:04
Daniel Kopejska

VIDEO: Lukašenko a jeho 15letý syn Kolja se procházeli po Minsku s útočnými puškami

NEWS BĚLORUSKO
Uložit Uložené

Během statisícového protestu byl prezident Běloruska natočen, jak vystupuje z vrtulníku s ostrou zbraní po ruce. Doprovázel ho i jeho ozbrojený patnáctiletý syn Kolja.

Prezident Lukašenko si svého syna Kolju drží blízko u těla. Během masových protestů proti jeho vládě byli oba natočeni po zuby ozbrojení v neprůstřelných vestách. Zbraň, kterou si na videu nese Alexandr Lukašenko, je AK-74 (zkrácená kompaktní verze AK-47). V pušce prezidenta sice chyběl zásobník, ale i tak tím vysílá jasný signál protestujícím a okolnímu svět, informuje Independent

Doporučeno
Zdravotní stav největšího Putinova kritika je stabilizovaný. Navalnyj byl převezen do Berlína Zdravotní stav největšího Putinova kritika je stabilizovaný. Navalnyj byl převezen do Berlína 23. srpna 2020 9:27


Alexandr Lukašenko oděný do neprůstřelné vesty OMON posetou sumkami na zásobníky vystupuje na videu z vrtulníku a je doprovázen bodyguardy. Vydal se také k policejním zátarasům, kde mu policie vyjádřila podporu. Následně se objevilo i propagandistické video, kde Lukašenko ve vrtulníku telefonuje a rozdává rozkazy. 

Taktéž se objevila fotka, kde mladý Kolja sedí v zasedací místnosti s puškou na stole a v armádní vestě. Kolja našel zálibu ve zbraních již jako dítě, už v devíti letech u sebe nosil zlatou pistoli, kterou ukázal například tehdejšímu prezidentu Ruska Medvěděvovi. Alexandrův následovník zřejmě není jablko, které by spadlo daleko od stromu.

Domů
Sdílet
Diskuse