Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2020 11:12
Čas čtení 0:46
Daniel Kopejska

Pokud se bude situace vyvíjet jako dosud, v listopadu dojdou v Praze nemocniční lůžka a personál k nim, uvedl starosta Prahy 7

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Statusem na Facebooku se starosta Prahy 7 Jan Čižinský vyjádřil k momentální koronavirové situaci v hlavním městě.

Poslanec a starosta Jan Čižinský se na svých účtech na Facebooku a Twitteru rozhodl informovat spoluobčany o alarmující predikci. Dle jeho slov na poradě s hygienou zaznělo, že pokud se bude situace vyvíjet jako doposud, tak v listopadu dojdou v Praze nemocniční lůžka a také personál k nim příslušející.

Tyto negativní zprávy pak zažehnal slovy, že se to samozřejmě řeší a bude se eventuálně zvyšovat kapacita. Občany také poprosil o dodržování pravidla 3R - Rouška, ruce, rozestupy„Nejvíc in je v této době nikoho nenakazit,“ zakončil Čižinský svůj status.

Milí sousedé, vím, že jste na tyto zprávy alergičtí, ale dnes zaznělo na poradě s hygienou, že pokud se bude situace...

Zveřejnil(a) Jan Čižinský dne Středa 16. září 2020

Na Facebooku zaujala také jedna z jeho odpovědí na komentář pod příspěvkem. Komentující uživatel se po výměně názorů se staroustou zeptal, zda je Jan Čižinský křesťan. Ten na to zareagoval slovy: „Jsem křesťan a věřím, že smrtí život nekončí, ale budu vždy dělat maximum, aby lidé neumírali a netrpěli zbytečně. I proto sloužím lidem jako politik.“

Doporučeno
Vnitřní akce nad 10 stojících lidí budou zakázány Vnitřní akce nad 10 stojících lidí budou zakázány 16. září 2020 19:03

Celkový počet potvrzených případů od 1.3. v Praze je podle hygienické stanice města Prahy 7986. Jen za středu 24 přibylo v Praze 255 nakažených.  Celorepublikově je momentálně aktivních případů 17 619. Hospitalizováno je 388 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse