Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2020 19:03
Čas čtení 0:46
Ondřej Jarůšek

Vnitřní akce nad 10 stojících lidí budou zakázány

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informoval o tom ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci v Česku se chystá stát zakázat vnitřní akce pro více než 10 stojících lidí. Před krátkou chvílí o tom informovalo ministerstvo zdravotnictví, chystanou změnu pravidel dnes šéf rezortu Adam Vojtěch avizoval. Výjimku budou mít například trhy, výstavy a další akce podobného typu. Zákaz začne platit v pátek 18. září v 18:00.

„Vzhledem k rapidnímu nárůstu počtu nových případů nákazy covid-19 v posledním týdnu jsme se s epidemiology rozhodli přistoupit k dalšímu opatření, kterým snížíme sociální kontakt v rizikových provozech a současně neomezíme kulturní a sportovní život,“ vysvětluje Vojtěch.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

Majitelé restaurací, barů či nočních klubů budou moci do svých prostor vpustit jen takové množství návštěvníků, které odpovídá počtu míst pro sezení v daném podniku. Každý člověk tak má mít předělené místo, které bude v dostatečné vzdálenosti od ostatních.

V roušce se budou moci návštěvníci pohybovat volně a jak Vojtěch dodává, budou například moci i tančit. Ochranu nosu a úst si budou moci zákazníci sundat jen ve chvíli, kdy konzumují jídlo nebo pijí nápoje.

Počty nových nakažených v České republice takřka každým dnem dosahují rekordních hodnot. Podle údajů ministerstva zdravotnictví se nákaze v tuto chvílí šíří nejvíce mezi mladými lidmi, kteří navštěvují například právě noční podniky.

Domů
Sdílet
Diskuse