Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2020 17:01
Čas čtení 0:48
Miriam Rumanková

V Anglii bude armáda pomáhat policii při dodržování předpisů proti koronaviru. Na svatbě může být jen 15 lidí

NEWS BORIS JOHNSON
Uložit Uložené

Za nenošení roušky dostanou občané pokutu 200 liber.

Předseda vlády Boris Johnson tento týden uvedl, že Británie zaznamenává druhou vlnu pandemie koronaviru a zavedl nová omezení pro miliony lidí. Dnes oznámil, že armáda bude policii k dispozici s cílem posílit dodržování pravidel týkajících se koronaviru v zemi.

Dále uvedl, že policie bude mít možnost využít vojenskou pomoc, a to konkrétně při potrestání těch, kteří nedodržují nastolená pravidla. Některé pokuty se dokonce zdvojnásobily, informuje Daily Mail.

Johnson uvedl, že Spojené království je v „nebezpečném bodě“ v boji proti viru. Od čtvrtka bude platit zákaz navštěvovat bary, hospody a všechny restaurace po 22:00 hodině. „Je mi to líto, vím, že to ovlivní mnoho podnikatele, ale musíme jednat,“ řekl Johnson.

Doporučeno
Sport jen pro 2 000 lidí, bary a restaurace zavřou v 10. Roman Prymula oznámil nová opatření Sport jen pro 2 000 lidí, bary a restaurace zavřou v 10. Roman Prymula oznámil nová opatření 22. září 2020 19:27

Nosit roušky bude povinné i pro ty, kteří pracují v obchodech a službách. Výjimkou bude pouze to, pokud bude člověk sedět za stolem a konzumovat jídlo nebo nápoje. V případě nedodržení hrozí pokuta ve výši 200 liber. Také se sníží počet hostů na svatbách z 30 na 15.

Britský premiér apeluje na to, že je třeba, aby v zemi nastal pokrok v nejbližších týdnech, jinak budou tato nařízení platná během příštích šesti měsíců. Obyvatelé mají v tomto případě zapomenout na tradiční Vánoce. Vláda i nadále aktivně podporuje zaměstnance, aby pracovali z domu, pokud je to možné.

Domů
Sdílet
Diskuse