Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2020 19:27
Čas čtení 0:55
Ondřej Jarůšek

Sport jen pro 2 000 lidí, bary a restaurace zavřou v 10. Roman Prymula oznámil nová opatření

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nový ministr zdravotnictví zavádí nová opatření proti koronaviru.

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula v úterý představil nová opatření, kterými chce zmírnit šíření nového typu koronaviru v SARS-CoV-2. Jak předeslal na dnešní tiskové konferenci v ranních hodinách, bary a restaurace budou zavírat už ve 22:00, nikoliv o půlnoci, jak tomu bylo dosud. Nařízení bude platit od čtvrtka.

Ohledně dřívější zavírací doby se během dnešního dne ozvalo několik kritiků. Těmi jsou zejména samotní provozovatelé podniků, kterých se nové nařízení týká. Kratší otevírací doba se totiž může zásadně podepsat na jejich výdělcích. Ozvaly se také pivovary, které navrhovaly, aby zůstalo otevřeno alespoň do 23:00. 

Sportovní akce budou omezeny na dva tisíce sedících diváků. Toto nařízení Prymula diskutoval s Milanem Hniličkou, předsedou Národní sportovní agentury. K tomuto nařízení Prymula dodal, že ostatní země jsou v tomto směru přísnější. Zároveň předpokládá, že lidé například na fotbalových stadionech se rozmístí tak, aby zachovávali bezpečnou vzdálenost. Nařízení má platit nejméně dva týdny.

Doporučeno
Roman Prymula: Nejsem ministr covidu. Budeme apelovat na školy, aby v pátek vyhlásily ředitelské volno Roman Prymula: Nejsem ministr covidu. Budeme apelovat na školy, aby v pátek vyhlásily ředitelské volno 22. září 2020 9:49

Dnes ráno Roman Prymula uvedl, že si nepřeje zavádět taková opatření, která by zcela handicapovala ekonomiku. Zároveň ale podle něj lidé začali ztrácet ostražitost, proto jsou podle něj nová opatření namístě. Dnes ráno také uvedl, že zatím v nejbližší době nemá v úmyslu vyhlásit nouzový stav.

V České republice dnes bylo identifikováno 873 nových případů nákazy. V Praze za posledních 24 hodin přibylo 442 nakažených, což je vůbec nejvíce od začátku pandemie. V tuto chvíli ministerstvo zdravotnictví informuje celkem o 25 087 aktivních případech. Hospitalizováno je 581 osob a 26 020 lidí se již vyléčilo.

Domů
Sdílet
Diskuse