Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. října 2020 9:36
Čas čtení 3:37
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších seriálů a filmů na Netflixu a dalších streamingových platformách v říjnu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V kinech se nic neděje, sleduj tedy Netflix, HBO a další streamování platformy.

V říjnu jsme měli mít konečně rozsáhlejší článek o programu kin. Bohužel, vše podstatné odložili, a tak nám zůstávají jen streamingové platformy.

Podíváme se na to, co nám Netflix, HBO Max, Hulu, Amazon, Apple TV+ a Disney+ nabídnou v následujícím měsíci. Už tradičně má Netflix nejvíce zajímavého programu, a tak je jasné, kterou platformu by sis měl začít předplácet, pokud chceš být neustále zahlcován kvalitním obsahem.

Doporučeno
Rapové hity, 47 knockoutů a šampion 4 váhových kategorií. Toto je legendární Roy Jones Jr., soupeř Mikea Tysona Rapové hity, 47 knockoutů a šampion 4 váhových kategorií. Toto je legendární Roy Jones Jr., soupeř Mikea Tysona 1. října 2020 17:08

Netflix

1. Hubie Halloween – 7. října

Adam Sandler se vrací na Netflix. Po veleúspěšné komedii Murder Mystery zpracuje téma Halloweenu. Sandler hraje postavu jménem Hubie Dubois. Ten se každoročně stará o to, aby Halloween proběhl bez jakýchkoliv problémů a aby v jeho městě Salem nedošlo k žádnému úrazu.

Tentokrát se ale kromě tradičních problémů musí vypořádat s novým sousedem a kriminálníkem, který utekl z vězení. Brzy začnou mizet lidé a objeví se příšery, ale policie věčně paranoidní Hubiemu nevěří. Ten musí vzít situaci do vlastních rukou. V traileru zaujme zejména Sandlerův šišlavý přízvuk.

2. The Haunting of Bly Manor – 9. října

2. sérii natočili stejní tvůrci jako velký hit The Haunting of Hill House. Nejde však o klasické pokračování. Půjde o antologii, každá série bude o jiném příběhu s celkem novými postavami.
 
Hlavní postavou 2. série je Dani (Victoria Pedretti), která na Bly Manor slouží jako pečovatelka malého Milese (Benjamin Evan Ainsworth) a Flory (Amelie Bea Smith). Nepotrvá dlouho a začnou se dít strašidelné události. Režie se po natočení první série chopil znovu Mike Flanagan (Doctor Sleep, Gerald's Game, Oculus), tentokrát však nebyl sám a režírovalo více tvůrců.

3. The Trial of the Chicago 7. – 16. října

Snímek je natočen podle skutečných událostí. Podíváme se do roku 1968, kdy skupina protestujících narušila shromáždění americké Demokratické strany. Výsledkem byl násilný střet s policií, po kterém bylo obviněno 8 policistů a 8 protestujících.

Film se odehrává těsně před, během a po slavných protestech. Podíváme se i do soudní síně, kde soudí hlavní aktéry protestů. Právě tam bude zřejmě film nejsilnější, protože za ním stojí scenárista a režisér Aaron Sorkin. Ten napsal scénáře pro Social Network, Moneyball, Steva Jobse nebo Molly's Game, který také zrežíroval jako svůj první celovečerní film.

Poznat ho můžeš i jako tvůrce seriálu Newsroom či The West Wing. Herecky se kromě jiných představí i Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Michael Keaton, Yahya Abdul-Mateen II (Watchmen) či Joseph Gordon-Levitt.

4. Over the Moon – 23. října

V animáku se podíváme na Měsíc, na kouzelná místa ve vesmíru a dočkáme se emotivních písniček. Hlavní postavy působí sympaticky a je možné, že se místy pousmějeme nad vtipy. Oficiální děj vypráví o mladé a nadané dívce, která má v oblibě fyziku.

Jednoho dne se rozhodne všem dokázat, že Paní Měsíce skutečně existuje. Sestrojí raketu a vydá se ji hledat do vesmíru, kde najde magická místa plná kouzelných stvoření a momentů, na které nikdy nezapomene.

5. The Queen's Gambit – 23. října

Mladá Beth Harmon (Taylor-Joy), která se koncem padesátých let ocitla v sirotčinci, v sobě objeví úžasný šachový talent. Beth, která je pronásledována osobními démony, se snadno přemění na zručného a okouzlujícího vyvrhele, který je poháněn i koktejlem z omamných látek. Je odhodlaná překonat tradiční hranice světa šachu, v němž dominují muži.

6. Suburra 3 – 31. října

Finální série italského mafiánského seriálu dorazí na Netflix už koncem měsíce. Suburra je prequelem skvělého celovečerního a stejnojmenného filmu z roku 2015, který režíroval Stefano Sollima (Sicario 2). V seriálu poznáváme několik postav a dozvídáme se, co se dělo před událostmi filmu.

Apple TV+

7. On the Rocks – říjen

Snímek režíruje Sofia Coppola (The Beguiled), která si napsala i scénář. Ve filmu se podívala na život dospělé matky a manželky Laury (Rashida Jones), která začíná pochybovat o svém manželství. Začne o tom mluvit se svým otcem Felixem (Bill Murray), který navrhne, aby jejího manžela Deana (Marlon Wayans) sledovali a zjistili, co stojí za jeho neobvyklým chováním.

Amazon Prime Video

8. Kajillionaire – 16. října

Nezávislé drama sklízí chválu na mnoha festivalech a od mnoha recenzentů. Děj hovoří o dvou partnerech – podvodnících, kteří svou dceru (Evan Rachel Wood z Westworld) vychovávají k obrazu svému. Má krást a podvádět po celý život. Jednoho dne se však do naplánovaného zločinu zamotá neznámá žena (Gina Rodriguez) a jejich život se obrátí naruby.

Problémová dcera si začne uvědomovat, že promarnila svůj život a že ji zneužili. Trailer ti představí atmosféru snímku, který vypadá nesmírně emotivně a lákavě. Na Amazonu kromě toho v říjnu začínají seriály Truth Seekers či Welcome to Blumhouse.

Hulu

9. Monsterland – 2. října

Jde o 8dílný antologický seriál. V každé epizodě se představí noví herci a postavy, kteří vypráví hororové příběhy. Setkáme se s démony, mořskými pannami, duchy a všelijakými dalšími nebezpečnými bytostmi. Kromě toho na Hulu v říjnu mají premiéru další originální seriály, jako třeba Bad Hair, Books of Blood či Helstrom.

Disney+

10. Mandalorian – 31. října (Disney+)

Mando je zpátky! První sérii jsme vyčítali mnohé věci, ale stále nás bavila a užívali jsme si i přítomnost sympatických postav či nápadité akce. Věříme, že tvůrci se pokusili odstranit nedostatky, které jim diváci a recenzenti vyčítali.

O ději bohužel nevíme téměř nic. Více prostoru však jednoznačně dostane Giancarlo Esposito jako Moff Gideon. Ten vlastní Darksaber, pradávný a mocný artefakt z planety Mandalor, který patří tamnímu vládci. S Mandem mají setkat v epickém souboji.

Těšit se můžeš na další dobrodružství s Baby Yodou a Mandovými partnery z první série. Vracejí se i Gina Carano jako vojačka Cara Dune a Carl Weathers se svou postavou zvanou Greef Karga. Spekulovalo se, že se v druhé sérii objeví i Boba Fett.

Na Netflixu bude určitě i bohatý halloweenský program, na HBO se zase můžeš těšit na minisérii The Undoing a na Amazonu zase na komediální sci-fi seriál Truth Seekers.

Domů
Sdílet
Diskuse