Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2020 10:10
Čas čtení 1:12
Tereza Šnajdrová

100 nejbohatších Čechů: Kellner si pohoršil, Babiš zbohatl

NEWS ANDREJ BABIŠ FORBES
Uložit Uložené

Magazín Forbes každý rok přináší žebříček nejbohatších Čechů. Kellner se i přes propad drží na první příčce, Babiš se posunul na čtvrté místo.

Magazín Forbes, stejně jako každý rok, zveřejnil žebříček 100 nejbohatších Čechů. Na první příčce se stále s velkým náskokem nachází Petr Kellner, jehož podnikání se v době koronaviru nedaří tak jako v uplynulých letech, přesto byl jeho majetek odhadnut na 293 miliard korun. K vítězům koronavirové krize pak patří Andrej Babiš, který se může chlubit majetkem v hodnotě 74 miliard korun.

Doporučeno
Kreativní ředitel Milion+ Andreas Gold: Miluju spontánní klipy, AVU jsem nedodělal (Rozhovor) Kreativní ředitel Milion+ Andreas Gold: Miluju spontánní klipy, AVU jsem nedodělal (Rozhovor) 13. října 2020 15:26

Petr Kellner během koronavirové pandemie bojuje s neúspěchem. Oproti loňsku hodnota jeho majetku klesla o 57 miliard, a to především kvůli nešťastnému prvnímu pololetí finanční skupiny Home Credit, která prodělala 690 milionů eur. Ztráty pak nevyrovnalo ani získání úspěšné telekomunikační a mediální divize, do které mimo jiné patří také televize Nova. V případě Petra Kellnera se pak jedná o největší ztrátu mezi českými miliardáři.

Domů
Sdílet
Diskuse