Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. října 2020 15:15
Čas čtení 1:00
Tímea Krauszová

Britský bodový rozhodčí se během boxerského zápasu prý díval do mobilu. Nyní mu hrozí, že přijde o svou práci

NEWS
Uložit Uložené

Podle záběrů ze zápasu vytáhl mobil a díval se na něj místo své práce.

Britský bodový rozhodčí Terry O'Connor čelí kritice po svém posledním zápase mezi Lewisem Ritsonem a Miguelem Vazquezem. Spolu s dalším rozhodčím totiž předali výsledky ve prospěch Ritsona: podle O'Connora vyhrál Ritson nad Vazquezem 117:111, podle druhého rozhodčího byl výsledek 115:113. Obecenstvo je však přesvědčeno o jednoznačné výhře Vazqueze.

To však není všechno: uprostřed zápasu totiž rozhodčí O'Connor vytáhl mobil a díval se na něj místo své práce.

Doporučeno
Velkolepý návrat Karlose Vémoly a neskutečná válka o titul. Oktagon 17 byl plný úžasných zápasů Velkolepý návrat Karlose Vémoly a neskutečná válka o titul. Oktagon 17 byl plný úžasných zápasů 17. října 2020 22:23

Pokud se opravdu díval do mobilu, měli by ho vyhodit, tvrdí odborník

„Pokud to je telefon (a předpokládám, že ano), tak by ho měla BBBofC okamžitě vyhodit,“ napsal rozzlobený zakladatel společnosti Matchroom Sport, která se věnuje propagaci sportovních událostí. BBBofC, tedy British Boxing Board of Control, je řídícím orgánem profesionálního boxu ve Velké Británii.

Podle fotografie ze zápasu se zdá, že má rozhodčí v ruce mobil, na který se dívá. Snímek vznikl přímo během zápasu, jak naznačují i těla sportovců v ringu. Pro portál Bloody Elbow se z BBBofC vyjádřili, že rozhodčího čeká disciplinární řízení.

Terry O'Connor byl dříve bodový i ringový rozhodčí, ale práce přímo v ringu se vzdal v roce 2018. Nyní mu hrozí, že už přijde i o pozici bodového rozhodčího.

Domů
Sdílet
Diskuse