Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností TELINK - DJI Authorized Retail Store.
5. listopadu 2020 12:47
Čas čtení 2:48
Vojtěch Vanda

Váží jako jablko a vejde se do kapsy. I tak s dronem DJI Mini 2 pořídí profi záznam i úplný začátečník

TECH
Uložit Uložené

Taky žasneš nad záběry z výšky? Ode dneška budeš mít příležitost si takové snímky pořídit i bez zkušeností a za dobrou cenu. Stačí si pořídit správný stroj.

Moře písku, ptáci a oceán. Skaliska se zpěněnými vlnami, které do nich naráží. A kolem dokola modravá obloha s několika oblaky, skrz které pronikají paprsky slunce. Anebo podzim s padajícími listy, které zbarví celé město, či vlnité kopce, na něž se sype první sníh. Taky si to představuješ?

Ono někdy stačí vyhlédnout z okna. Každou chvíli se všude kolem dějí situace, o kterých jsme si jistí, že by bylo super je zachytit vcelku, a to nejlépe z ptačí perspektivy. Ode dneška si už ale nebudeš muset lámat hlavu nad tím, jak to provést. Do prodeje se totiž dostává nový typ dronu od DJI, Mini 2, pro nějž praktičnost ani dostupnost nejsou sprostými slovy.

Spíše naopak. Už nyní se ti může dostat do rukou malý a kompaktní stroj, jehož gramáž není o nic větší než váha obyčejného jablka (méně než 249 g), a navíc je tak skladný, že jej pomalu poskládáš do kapsy. Mini 2 od DJI disponuje vším, co si můžeš od výkonné létací kamerky přát. Pojďme si ukázat, co všechno dokáže.

DJI Mini 2 je opravdu maličký

Váží jako jablko a vejde se do kapsy. I tak s dronem DJI Mini 2 pořídí profi záznam i úplný začátečník
Zdroj: DJI

Zvládne jej i začátečník

Že jsi nikdy s podobným zařízením neletěl? To není vůbec žádný problém. Mini 2 je přímo stvořeno pro ty, kteří by s létáním s drony a pořizováním záběrů chtěli začít. Jakmile si stáhneš řídící aplikaci, během minuty tě naučí, jakým způsobem si nachystat svůj první let. Stroj má, mimo jiné, v sobě zabudovaný systém automatického vzletu a přistání, který aktivuješ pouhým stiskem jednoho tlačítka na kontroleru. 

Aby tvůj let byl ještě bezpečnější, zařídí GEO System, jehož úkolem je pilotovi navrhnout nejlepší místa k létání. Není totiž v ničím zájmu, aby ses nějakým nedopatřením připletl jinému tělesu do letové dráhy nebo správně nevychytal terén. Byla by to škoda.

Jakmile budeš mít malou kvadrokoptéru v ruce, můžeš se pochlubit se svými snímky přátelům na sociálních sítích pomocí funkce QuickShots, které ti v pěti módech (Boomerang, Dronie, Helix, Rocket nebo Circle) přenese záběry na síť jedním klikem.

Zábava až půl hodiny na jedno nabití

Nyní trochu víc technikálií. Určitě tě zajímá i to, jak dlouho takový stroj vydrží ve vzduchu a jakou kvalitu snímání v sobě nese. Hned na začátek je nutno podotknout, že na to, jakého drobka pořídíš, dostaneš velkou spoustu možností.

Sluchátka, dron, konzole a foťák jako nové peněženka, mobil a klíče? Proč ne.

Váží jako jablko a vejde se do kapsy. I tak s dronem DJI Mini 2 pořídí profi záznam i úplný začátečník
Zdroj: DJI

Dolet DJI Mini 2, tedy největší možný videopřenos, je 10 kilometrů. Dosah prodlužuje nový systém OcuSync 2.0, kterým jeho předchůdce, Mavic Mini, ještě nedisponoval. Dále nejvyšší možný bod, kterého může dosáhnout, ční 4 kilometry nad zemí. Dron také dokáže letět nejvyšší rychlostí 16 m/s (≈ 57 km/h), a na plnou baterii vydrží ve vzduchu 31 minut. Díky prodloužené životnosti baterie si průlety nad krajinou užiješ o minutu déle než s jeho předchůdcem.

K tomu ale máme jedno varování. Pokud jsi ale úplně novým pilotem, nejdříve se přesvědč, jestli jsou takové parametry letu v tvé zemi vůbec povoleny. K létání s tímto modelem nepotřebuješ ve většině států zvláštní povolení, nicméně opatrnosti není nikdy dost. Jedno pravidlo za všechny: Aby sis mohl být jistý, že neporušuješ žádný zákon, létej tak, abys měl stroj v dohledu. Pro jistotu se ale o dalších nutnostech informuj na příslušných místech.

Připrav se na video ve 4K

A co ta kreativní část, ptáš se? I ta je předčila vybavení Mavicu Mini. Dron Mini 2 pořizuje videozáznam ve 4K/30 fps, které si můžeš bleskurychle stáhnout pomocí funkce QuickTransfer do mobilu (jedno QuickShot video zvládne stáhnout do dvou sekund).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Úchvatný Island od @buttinthenature a jeho #mavicair2 #litamvtom

Příspěvek sdílený DJI CZ/SK (@dji_czsk),

Navíc se 4x Zoomem v 1080p zachytíš detaily v profesionální kvalitě, aniž by ses musel k natáčenému objektu moc přibližovat, což se může hodit během rodinných sešlostí, sportovních zápasů, nebo při výše zmíněném zachycování přírodních krás. 

Kvadrokoptéra nemohla být ochuzena ani o Photo Mode. Jakmile v něm pořídíš obrázky ve formátu JPEG nebo RAW, nemusíš se bát, že by nezvládly i náročnější postprocessing. A přestože jsou snímky po vyfocení zpracovány podle předem daného nastavení, je možnost je stáhnout i v originále. 

Tak co, chceš se stát pilotem DJI Mini 2? Pokud je tvá odpověď kladná, tuto kombinaci chytrého, skladného a výkonného stroje, která nevyděsí ani začátečníka, pořídíš od 12 999 korun. Jestli by ses ale chtěl o koupit předem poradit, nebo kouknout na další modely dronů, klikni na weby specialistů TELINK - DJI Authorized Retail Store a DronPro.

Domů
Sdílet
Diskuse