Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2020 10:04
Čas čtení 1:01
Adam Novosad

Hráči nesnáší hru FIFA 21. Veřejnost ji hodnotí na 0,8/10, přesto byla v USA nejprodávanější hrou

TECH
Uložit Uložené

Oblíbený fotbalový titul přišel v novém kabátě i tento rok, ale podle uživatelů je tragický.

Vášniví hráči, kteří jsou zároveň fanoušky fotbalu, se každý rok těší na příchod nového dílu série FIFA. I když se společnost Electronic Arts nedá označit za vizionáře, který by ve hře FIFA přicházel s revolučními novinkami rok co rok, na začátku uplynulé dekády se vývojáři snažili jednotlivé hrací prvky zdokonalovat o něco více, uvádí Sportbible.

Doporučeno
UFC bojovníci Makhmud Muradov, Dvořák a další nám řekli, komu fandí v megazápase Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. UFC bojovníci Makhmud Muradov, Dvořák a další nám řekli, komu fandí v megazápase Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. 12. listopadu 2020 16:49

Hráči neustále požadovali, aby se Electronic Arts více zaměřovalo na kariérní mód, který léta stagnoval, zatímco online mód Ultimate Team společnosti vydělával peníze a hráče frustroval. Od příchodu nového ročníku se neočekával dramatický posun vpřed, ale fanoušci věřili, že se tentokrát vývojáři vyhecovali. Opak byl pravdou. 

Hráči neznášajú FIFA 21. Získala hodnotenie len 0,8/10, ale napriek tomu bola najpredávanejšou hrou v októbri
Zdroj: Metacritic

Na hře se podle tisíců hodnocení nezměnilo prakticky nic. Vývojáři upravili několik maličkostí, aktualizovali soupisky a hru FIFA zabalili do nového balení, aby ji mohli opět prodat za plnou cenu. Možná se tentokrát přepočítali. Pokud se totiž chceš na webu Metacritic podívat recenze hry FIFA 21, uvidíš u verze na PlayStation 4 celkové hodnocení od hráčů 0,8 z 10. A to ji hodnotilo více než 1 200 lidí.

„Stejná hra jako FIFA 20 s drobnými změnami. Opraví jeden problém a vytvoří dva nové,“ stěžuje si jeden uživatel. „Neumíte si představit, jak je to špatné,“ říká další. Mezi největší problémy se prý řadí herní mechanika, která z rychlých útočníků udělala monstra na trávníku, která nedokáže ubránit žádná obrana. Jedna recenze hru dokonce nazvala nejhorší verzí FIFA celé generace.

Společnost Electronic Arts se přitom na konto této kontroverze nijak specificky nevyjadřuje. 

Navzdory tragickým hodnocením však dokázala FIFA 21 překonat rekordy a stát se nejprodávanější hrou ve Spojených státech amerických za měsíc říjen na platformách PlayStation 4 i Xbox One.

Domů
Sdílet
Diskuse